Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Entrepreneurial MBA

IBO / business school

 • Beschrijving
 • Overzicht

Tijdens onze MBA-opleiding kunt u zich optimaal voorbereiden op een leidinggevende functie aan de top van het bedrijfsleven of de publieke sector. Ook als u zich vanuit een specialistische functie wilt ontwikkelen tot general manager, hoeft u niet verder te zoeken. Wij bieden u een opleiding van topkwaliteit én geven u veel persoonlijke aandacht. Na het succesvol afronden van deze opleiding mag u de MBA-titel voeren. Pas de laatste bedrijfskundige inzichten toe in de praktijk.

Werkwijze

Het Entrepreneurial MBA-programma combineert de laatste bedrijfskundige inzichten met uw eigen managementervaringen. Tijdens de opleiding wisselen inhoud en praktijk elkaar af, waarbij u met uw professoren en medestudenten discussieert over de geboden onderwerpen en in teamverband werkt aan opdrachten.

Voor wie?

De Entrepreneurial MBA is bedoeld voor ervaren managers of professionals met een afgeronde HBO- of academische opleiding. Daarnaast is meerdere jaren werkervaring in functies op tactisch of strategisch niveau verreist. U ontmoet en leert van professionals met zeer diverse achtergronden uit diverse branches: MT-leden, DGA's, algemeen managers, lijnmanagers, staffunctionarissen, project managers en zzp-er.

Personal Counseling

Via ons Personal Counseling programma bent u verzekerd van onze onverdeelde aandacht. Met onze hulp kunt u tijdens en tot een jaar na uw opleiding werken aan uw persoonlijke en professionele ontwikkeling. De Personal Counseling van IBO Business School is uniek, maar tegelijkertijd vinden we die ook heel vanzelfsprekend. Het volgen van een MBA-opleiding vraagt immers veel van uw tijd en inzet en daarvoor mag u best wat van ons terugverwachten.


Programma

Deze MBA combineert kennis van de traditionele bedrijfskundige disciplines met een vernieuwende ondernemende en innovatieve insteek. Het programma bestaat uit vijf componenten:

1. Bedrijfskundige modules

 • strategie en implementatie
 • studiereis Litouwen
 • strategie en beleid
 • economie en innovatie
 • strategische marketing
 • entrepreneurial finance
 • business development
 • leiderschap en verandering

2. Studiereis

We hebben ervoor gekozen om een buitenlandse reis te organiseren met een geheel andere context, waarin ondernemerschap en innovatie geen keus is (geweest) maar een voorwaarde.

We gaan naar Litouwen en zijn te gast bij ISM University of Management and Economics in de hoofdstad Vilnius. Tot 1990 werd Litouwen, zoals de andere Baltische staten bezet door de Sovjet Unie. Een periode van een halve eeuw, waarin er geen privaat bezit was, geen private ondernemingen en waar de economie centraal geleid werd. Bij het herstel van de onafhankelijkheid in 1990 was er dus een situatie dat er geen enkel bedrijf was en geen infrastructuur om bedrijven te ondersteunen. De eerste tien jaar was dus alles wat een bedrijf was een start-up. De grotere bedrijven van nu zijn dus relatief jonge bedrijven, er zijn nog steeds veel startups en veel grote internationale bedrijven hebben in Litouwen hun gobal service centre of global IT centre. Denk aan bijvoorbeeld Nasdaq, Barclays, Western Union en Lindorff. Maar er zijn ook grote productielocaties zoals bijvoorbeeld Schmitz Cargobull (containers voor vrachtwagens).

Ook ISM is een jonge, private universiteit, opgericht in 1999 door BI Business School uit Noorwegen. Inmiddels heeft BI een minderheidsaandeel en zijn Litouwse ondernemers de belangrijkste aandeelhouders. Alle opleidingen van ISM (Bachelor, Masters en PhD) hebben een "double degree". Van ISM, in Litouwen geaccrediteerd in EU systemantiek en van BI.

Litouwen is een EU land, is lid van de NATO en heeft sinds januari 2015 de Euro.

Het programma bij ISM, special ontworpen voor IBO Business School kent vanuit de volgende leergebieden:

 • innovatie
 • verandering
 • ondernemerschap
 • onafhankelijk denken
 • communicatie en samenwerken

In het programma worden nieuwe methodieken aangereikt, en worden activiteiten georganiseerd waar creativiteit, verandering en samenwerking centraal staan.

3. Thema bijeenkomsten & Management Skills

Naast de bedrijfskundige modules zijn er dagdelen gereserveerd voor thema bijeenkomsten die voornamelijk voorzien in de behoefte van inspiratie en actualiteit. Afhankelijk van de groepswensen zijn dit bijvoorbeeld: Internationaal Zakendoen, Ondernemingsrecht en Duurzaam ondernemen.

Management skills zijn toegevoegd om naast de inhoudelijke component ook te voorzien in de ontwikkeling van de management vaardigheden die nodig zijn om het beloofde persoonlijke rendement te verhogen en daarmee ook het rendement voor de onderneming. Dus van slim naar wijs. Denk hierbij aan Creatief denken, Presenteren, Motiveren & teambuilding en speechen als Obama.

4. Strategische management opdracht

De strategische managementopdracht is het hart van onze opleiding. Tijdens de managementopdracht voeren deelnemers in een groep van vier tot vijf personen een bedrijfskundige managementopdracht uit. Deze managementopdracht zorgt voor koppeling tussen het inhoudelijke programma en de praktijk en zorgt voor optimale verankering van het geleerde. Daarnaast worden alle onderdelen van de opleiding integraal verweven. De opdracht loopt dus als rode draad door het programma. Deze opdracht wordt zowel door onze deelnemers als de deelnemende organisaties bijzonder gewaardeerd. Bij IBO Business School dus geen fictieve casuïstiek, maar echte bedrijven met echte mensen met echte doelstellingen.

5. Persoonlijke ontwikkeling

IBO Business School staat voor op de praktijk toegesneden opleidingen voor ervaren managers. Een business school met een eigenwijze aanpak die de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de deelnemers in een stroomversnelling brengt. In elke module treden de beste hoogleraren en docenten op. Door de interdisciplinaire benadering leren de deelnemers anders te kijken naar belangrijke business issues uit de eigen praktijk met als doel een betere gesprekspartner op strategisch niveau te kunnen zijn. Het toepassen van kennis vormt steeds een centraal uitgangspunt.

Naast de verbinding met de praktijk is de focus binnen de opleidingen gericht op actuele managementvraagstukken en is er bijzondere aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van onze deelnemers. Het gaat niet alleem om meer weten, maar ook om meer durven en vooral ook om mensen in beweging te krijgen. Deze visies heeft tot gevolg dat in het curriculum gebruik wordt gemaakt van diverse zienswijzen en diverse werkvormen.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 15 maanden
Kosten €19800
Titulatuur Geen titel
Website https://ibo.nl/opleiding/entrepreneurial-mba/1432/programma#_content
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Afronding Diploma