Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Master Molecular Life Sciences

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Een Master of Science halen in Molecular Life Sciences via de combinatie van leren en werken. Zowel te volgen in deeltijd (naast je baan) of in voltijd (met intensieve stage).


Omschrijving
Je hebt een HLO-bacheloropleiding achter de rug. Je bent net afgestudeerd en je wilt een hoogwaardige start in je carrière maken; werkervaring opdoen én tegelijkertijd een beroepsrelevante master van hoog niveau volgen. Kies dan voor de Engelstalige voltijdopleiding Master Molecular Life Sciences en maak je ambities waar.


1st year
In het eerste jaar van de opleiding komen de volgende modules aan bod:
* Fundamentals
* Drug Development
* Production of Biomolecules 1
* Research and Product Development Skills 1
* Project Management 1

2nd year
In het tweede jaar van de opleiding komen de volgende modules aan bod:
* Production of Biomolecules 2
* Research and Product Development Skills 2
* Project Management 2
* Vaccines and Diagnostics
* Graduation Project

After graduation
Bij afronding van deze master behaal je de Master of Science. Dankzij de combinatie van studie en werk heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Het is met deze titel ook mogelijk om te promoveren.

Characteristics
Verkozen tot topopleiding door de Keuzegids Masters 2017
Kleine groepen, veel interactie
Sterke binding met de eigen praktijk
Drie dagen in de week stage

Curriculum
De Master Molecular Life Sciences is opgebouwd uit 7 modules. De focus van de opleiding ligt op de toepassing van onderzoek in molecular life sciences voor de ontwikkeling van producten in verschillende disciplines. Je leert projecten van enkele maanden zelfstandig plannen en uitvoeren en hierbij zowel met wetenschappelijke als projectmatige aspecten rekening houden.

Je past wat je leert continu toe in casuïstiek. Voorbeelden zijn het ontwerpen van een verbeterd vaccin of het uitzetten van een drug development strategie en het schrijven van een projectvoorstel voor de efficiënte enzymproductie. Je verrijkt je kennis van moleculaire en celbiologie, biochemie, biotechnologie, statistiek, en van bio-informatica. En ook van immunologie, vaccin-, medicijn- en diagnostische testontwikkeling. Je vergroot je competenties in het uitzetten van experimentele en projectstrategieën, het wetenschappelijke schrijven, patentsearches en de projectorganisatie. Verder werk je aan je interpersoonlijke vaardigheden.

Job perspective
Door de unieke combinatie van werken en leren zijn de kennis en vaardigheden direct in de praktijk getoetst. Dat levert je een voordeel op bij je orientatie op de arbeidsmarkt.

Program start
De opleidingskosten voor voltijdstudenten worden vergoed door de organisatie waar ze stagelopen

Student profile
De opleiding Master Molecular Life Sciences is geschikt voor Bachelors of Applied Science van het HLO of een gelijkwaardige opleiding. Je kunt deze opleiding als pas afgestudeerde in voltijd volgen, of in deeltijd combineren met jouw huidige werkplek op een laboratorium.

Niveau N.V.T.
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/masters/molecular-life-sciences/
Benodigde taalkennis Engels
Maximaal aantal deelnemers 40
Afronding MSc