Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Werktuigbouwkunde

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
In de deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde leer je hoe je levenscyclusbewust ontwerpt en construeert.


Omschrijving
Je gaat aan de slag met het (her)ontwerpen van industriële en consumentproducten, onderdelen, machines, apparaten of hele installaties. Maar ook productie, materialen, besturing, bediening, onderhoud, kostprijs, energie en duurzaamheid komen aan de orde. Als werktuigbouwkundig ingenieur ontwikkel je producten die ons leven gemakkelijker en aangenamer maken. Je zoekt uit welke vormgeving, techniek en materialen het meest geschikt zijn en je bepaalt de productiemethode. Ook geef je aan hoe die producten gebruikt en onderhouden moeten worden. Je denkt na over hoe ze milieuvriendelijk en kostprijsbewust gemaakt en hoe ze gerecycled kunnen worden.

Met een hbo-diploma op het gebied van werktuigbouwkunde kun je op veel verschillende plekken aan de slag: Bij grote bedrijven, maar ook in het midden- en kleinbedrijf is er enorm veel vraag naar werktuigbouwkundigen. Je kunt aan het werk als constructeur, ontwerper, product engineer, service engineer of energietechnicus.


After graduation
Als u de opleiding heeft afgerond bent u breed inzetbaar. Wilt u nog doorstuderen? Dan is de Master Control Systems Engineering aan de HAN wellicht een interessante opleiding voor u.

Application
Wil je je aanmelden? Vraag dan eerst een gesprek aan via www.han.nl/adviesgesprek-eng.

In dit gesprek bespreken we de match tussen jou, je werk en de studie. Ook kunnen we je dan adviseren over mogelijke vrijstellingen en/of voorbereidende cursussen. Vervolgens kun je een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink (www.studielink.nl) en ontvang je informatie van de HAN over de vervolgstappen en benodigde gegevens. Heb je alle stappen doorlopen en voldoe je aan de voorwaarden? Pas dan word je definitief bij de HAN ingeschreven. Wil je dit toch niet? Via Studielink kun je je inschrijving kosteloos intrekken tot de startdatum van jouw opleiding. Via www.han.nl/uwaanmelding kun je steeds controleren wat de status van jouw aanmelding is.

Curriculum
De opleiding bestaat uit een propedeuse-, hoofd- en afstudeerfase en is opgebouwd uit modules. De propedeuse bereidt je voor op de modules uit de hoofdfase en de afstudeermodule. De modules zijn opgebouwd uit een deel onderwijs en een deel werkplekleren. Je kunt -binnen bepaalde grenzen- zelf kiezen welke modules je volgt en in welke volgorde.


Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/werktuigbouwkunde/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B