Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Verpleegkunde

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Ontwikkel je tot een verpleegkundige op hbo-niveau die voldoet aan eisen die het beroepsprofiel Nursing 2020 aan verpleegkundigen stelt en vergroot je mogelijkheden in de zorg met hbo-v deeltijd!


Omschrijving
Ben je pro-actief, sociaal en ondernemend? Ontwikkel jezelf dan tot een generalistische verpleegkundige op hbo-niveau die voldoet aan eisen die de maatschappij en het beroepsprofiel Nursing 2020 straks aan verpleegkundigen stelt. Kies voor nieuwe carrièremogelijkheden met de vernieuwde hbo Verpleegkunde (hbo-v) in deeltijd! Er is een groeiend tekort aan verpleegkundigen in de zorg. Vooral de behoefte aan generalistische verpleegkundigen op hbo-niveau is groot.


Characteristics
De hbo deeltijdopleiding Verpleegkunde start met een modulair en flexibel programma, dat helemaal is ingericht volgens de laatste eisen die het veranderende beroep stelt. Het nieuwe opleidingsprogramma 'stoomt' je klaar voor het profiel Nursing 2020.

Curriculum
De volledige vierjarige deeltijdopleiding hbo Verpleegkunde kent een modulair en flexible programma: 8 modules van een half jaar. Iedere module of onderwijseenheid duurt 6 maanden. Je vooropleiding en achtergrond bepalen of je vrijstellingen krijgt voor bepaalde modules. Als je géén hbo/wo- diploma zorg en welzijn of mbo-diploma tot verpleegkundige hebt en ook niet inservice bent opgeleid, doorloop je het complete 4-jarige programma:

- De uitvoerende verpleegkundige
* De organiserende verpleegkundige
* De zorgprofessional
* Klinisch redeneren
* Samenwerken binnen zorgorganisaties
* Gezondheid bevorderen
* Kwaliteitszorg
* Minor (bijvoorbeeld: oncologie, geriatrie, sociale psychiatrie)


Objectives
De patiënt centraal! Het vernieuwde onderwijsprogramma van de bachelor Verpleegkunde gaat uit van de problemen die de patiënt ervaart rondom zijn ziekte of beperking, in plaats de ziekte of beperking zelf. Het onderwijs wordt daarom vormgegeven rondom praktijkgerichte modules waarin uitgegaan wordt van het patiëntperspectief. Bij het leren maak je gebruik van digitale middelen: blended learning noemen we dat. Dat gaat snel!

Student profile
Met een passende leerwerkplek kun je starten met de deeltijdopleiding Verpleegkunde. Heb je een mbo-v-diploma, ben je inservice-opgeleid of heb je een mbo opleiding in zorg en welzijn? Heb je een hbo-diploma en werk je in zorg en welzijn? Dan is deze studie iets voor jou. We vertellen je graag meer over de opleidingsduur, startmomenten en de eisen die aan je leerwerkplek gesteld worden voor de hbo Verpleegkunde in deeltijd.

Tuition fee
UWV Scholingsvoucher:
Deze opleiding kan gefinancierd worden met de scholingsvoucher van het UWV.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/verpleegkunde/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B