Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Train de trainer

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Er komt aardig wat kijken bij een effectieve kennisoverdracht en het vormgeven daarvan. In dit Train-de-trainer-programma leert u wat hiervoor nodig is. De nadruk ligt daarbij op zelf toepassen.


Omschrijving
Het opleiden van collega's en vakgenoten is boeiend en uitdagend. Maar het is wel een vak apart. Het trainen van eigen mensen vraagt meer dan alleen het zelf kennen en begrijpen hoe het zit. Meer dan het maken van een PowerPoint-presentatie met de mooie plaatjes en bijbehorend tijdschema. U moet 'boven de stof staan', zoals dat heet. U moet rekening houden met de leerdoelen en de verschillen in voorkennis van de deelnemers, goed voor ogen hebben wat u met hen wilt bereiken en vervolgens de beste manier bedenken om iedereen daar te krijgen. En dan nog het materiaal maken, daadwerkelijk voor de groep staan en uw plan uitvoeren.


Curriculum
U krijgt les in de onderstaande onderwerpen. Als u de training hebt afgerond, bent u in staat om op een didactisch verantwoorde manier een leerbijeenkomst op te zetten en uit te voeren, en de leerresultaten te toetsen.

Onderwerpen:
*Macro-ontwerp opstellen
*Meso-ontwerp vaststellen
*Micro-ontwerp uitwerken
*Proefdraaien
*Toetsen en terugblikken
*Leerdoelen

Program start
Startdatum in overleg.
Kosten: Lesgeld: € 774,-, BTW: € 206,-

Student profile
Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die voor vakgenoten en niet-vakgenoten een aansprekende, effectieve cursus of trainingssessie moeten opzetten en verzorgen.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 6 maanden
Kosten €980
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/cursus/train-de-trainer/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Certificaat