Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Technische Bedrijfskunde

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Wil je technische kennis en vaardigheden combineren met bedrijfskundige kennis en sociale vaardigheden? Dan is de opleiding Technische Bedrijfskunde iets voor jou.


Omschrijving
In deze opleiding ontwikkel je jezelf tot specialist in het inrichten en aansturen van een productieproces en je werkt mee aan productinnovatie. Als technisch bedrijfskundige fungeer je voornamelijk als bruggenbouwer: je vormt de schakel tussen directie en productieafdelingen. Je verbetert bedrijfsprocessen en en helpt organisaties om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Met jouw technische kennis en bedrijfskundig inzicht ben je gesprekspartner van vakspecialisten in jouw bedrijf. Je kunt je verplaatsen in de wereld van anderen, spreekt de taal van de ander. Je kunt in teams werken aan oplossingen voor allerlei veranderingen in bedrijfsomgeving en -processen
Application
Wil je je aanmelden? Vraag dan eerst een gesprek aan via www.han.nl/adviesgesprek-eng.

In dit gesprek bespreken we de match tussen jou, je werk en de studie. Ook kunnen we je dan adviseren over mogelijke vrijstellingen en/of voorbereidende cursussen. Vervolgens kun je een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink (www.studielink.nl) en ontvang je informatie van de HAN over de vervolgstappen en benodigde gegevens. Heb je alle stappen doorlopen en voldoe je aan de voorwaarden? Pas dan word je definitief bij de HAN ingeschreven. Wil je dit toch niet? Via Studielink kun je je inschrijving kosteloos intrekken tot de startdatum van jouw opleiding. Via www.han.nl/uwaanmelding kun je steeds controleren wat de status van jouw aanmelding is.

Curriculum
De opleiding bestaat uit een propedeuse-, hoofd- en afstudeerfase en is opgebouwd uit modules. De propedeuse bereidt je voor op de modules uit de hoofdfase en de afstudeermodule. De modules zijn opgebouwd uit een deel onderwijs en een deel werkplekleren. Je kunt -binnen bepaalde grenzen- zelf kiezen welke modules je volgt en in welke volgorde.

Tijdens de wekelijkse bijeenkomst krijg je te maken met een verscheidenheid aan didactische werkvormen:
*Hoor- of instructiecolleges
*Gestuurde opdrachten
*Projecten
*Practica
*Simulaties
*Workshops


Job perspective
Organisaties hebben behoefte aan technici die beschikken over de nodige technische kennis, maar die ook organisatievormen herkennen en bedrijfsprocessen doorzien. Na afronding van de bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde bent u een generalist die uitstekend de rol van adviseur of projectleider kan uitvoeren.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/technische-bedrijfskunde/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B