Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Systeemspecialist Automotive (AD)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Werk je in de automotive branche en wil je je verder ontwikkelen, met name op het gebied van elektronica in de auto? Dan is de Associate Degree Systeemspecialist Automotive wat voor jou.


Omschrijving
In deze Associate Degree (AD) volg je onderwijs op hbo-niveau, maar de opleiding behandelt minder onderwerpen dan de bacheloropleiding. De AD duurt 2 jaar en na afronding heb je een AD-diploma behaald, wat een wettelijk internationaal erkende graad is. Daarna kun je eventueel de bacheloropleiding Automotive volgen, de resterende studietijd is dan nog ongeveer 2 jaar.

In deze AD leer je onder andere storingen te zoeken, hulpapparatuur in te bouwen en voertuigaanpassingen te maken. Je volgt vakken die verschillende aspecten van de techniek behandelen, zoals voertuigtechniek, besturingstechniek, motoren en elektrische systemen en elektronica.

Als Systeemspecialist Automotive kun je aan de slag bij:
Voertuigfabrikanten, carrosseriebouwers, onderhoudswerkplaatsen, grote dealers en importeurs
Voor al deze bedrijven geldt dat de elektronica in de auto een steeds belangrijkere rol speelt en dat de systemen steeds complexer worden. Klanten hebben daarnaast ook steeds specifiekere wensen.
Jij kunt daarbij helpen door oplossingen te vinden en de klant te adviseren.
1st year
Kijk voor het curriculum op de opleidingspagina (www.han.nl/deeltijd)

After graduation
Als Systeemspecialist Automotive kun je aan de slag bij voertuigfabrikanten, carrosseriebouwers, onderhoudswerkplaatsen, grote dealers en importeurs. Wil je doorstuderen? Denk dan aan de bacheloropleiding Automotive van de HAN. De resterende studietijd bedraagt ongeveer 2 jaar.

Application
Wil je je aanmelden? Vraag dan eerst een gesprek aan via www.han.nl/adviesgesprek-auto.

In dit gesprek bespreken we de match tussen jou, je werk en de studie. Ook kunnen we je dan adviseren over mogelijke vrijstellingen en/of voorbereidende cursussen. Vervolgens kun je een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink (www.studielink.nl) en ontvang je informatie van de HAN over de vervolgstappen en benodigde gegevens. Heb je alle stappen doorlopen en voldoe je aan de voorwaarden? Pas dan word je definitief bij de HAN ingeschreven. Wil je dit toch niet? Via Studielink kun je je inschrijving kosteloos intrekken tot de startdatum van jouw opleiding. Via www.han.nl/uwaanmelding kun je steeds controleren wat de status van jouw aanmelding is.

Curriculum
De opleiding is opgebouwd uit modules. In het eerste half jaar doe je de basiskennis op die je in je verdere studie nodig hebt. Daarna volg je 2 inhoudelijke modules: Powertrain en Vehicle Technology. Ook volg je de module Professional Skills & Afstuderen.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/associate-degree/systeemspecialist-automotive/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Ad