Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Smart Grids

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
De infrastructuur, de technologie, de regelgeving en het totale businessmodel van en rond elektrische netten is drastisch aan het veranderen. De cursus Smart Grids is daarom in het leven geroepen.


Omschrijving
Smart Grids zijn sterk in opkomst. Bij het opzetten van een elektrische installatie bij industriële en infrastructurele projecten moet u daar rekening mee houden. Zaken als een road map en een business case zijn dan een must. Daarbij is het van belang dat u op de hoogte bent van de bestaande en beproefde technieken zoals het toepassen van warmte pompen, zon- en windenergie, het bufferen van elektrische energie en de koppeling aan het landelijke of regionale net.
In dat kader worden in deze cursus ook zaken meegenomen zoals het managen en het beveiligen van de installatie en de verschillende communicatiesystemen, de smart meter, het monitoren en diagnosticeren van het een en ander.


Curriculum
Onderwerpen:
De onderstaande onderwerpen worden behandeld tijdens de cursus. Zie bijlage 'Onderwerpen cursus Smart Grids' voor een uitgebreid overzicht van de inhoud van de onderwerpen.
*Wat is een Smart Grid
*Smart Grid Roadmap
*Domeinen
*Technologieën


Student profile
De cursus is geschikt voor u als u werkzaam bent bij een elektrisch energiebedrijf, een ingenieursbureau of fabrikant. Ook moet u minimaal een technische mbo vooropleiding afgerond hebben.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 6 maanden
Kosten €2500
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/cursus/smart-grids/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Certificaat