Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Provocatief coachen

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Wil je cliënten of studenten aanzetten tot meer zelfsturing en vaste patronen leren doorbreken vanuit warmte, uitdaging en humor? De basistraining Provocatief coachen is dan geschikt voor jou.


Omschrijving
Provocatief coachen is een nieuwe, humoristische en bevrijdende manier van coachen en begeleiden. Humor, warmte en uitdaging vormen de basishouding. Je zegt wat je denkt, maar doet daar een flinke schep bovenop. Je ontregelt en doorbreekt vaste patronen. Deze werkwijze ervaart de cliënt/student vaak als bijzonder inspirerend.

Provocatief coachen krijg je vooral onder de knie door te doen en door het zelf te ervaren. Tijdens de training ligt de nadruk dan ook op het oefenen. Je krijgt ook opdrachten mee om gedurende de tussenliggende periode te oefenen in de praktijk. Daarnaast maken demonstraties deel uit van de training. Met deze training ga je provocatieve coaching zien, ervaren, leren en ermee experimenteren.


Curriculum
De volgende onderwerpen en vaardigheden komen aan bod:
*De vooronderstellingen van provocatief coachen. Deze staan haaks op de vooronderstellingen van de gebruikelijke coaching methoden.
*De basishouding: betrokkenheid, humor en provocatie.
*Het oefenen van provocatieve coaching technieken: het probleem ontkennen; dramatiseren, het probleem tot een gave maken en hilarische oplossingen aandragen.
*Niet effectieve patronen doorbreken.
*De toepasbaarheid en effecten van provocatief coachen.


Werkwijze

De nadruk ligt op het zelf oefenen. Je krijgt opdrachten mee om, gedurende de tussenliggende periode, te oefenen in de praktijk. De basis van het provocatief coachen krijg je vooral onder de knie door het zelf te doen en te ervaren. Daarnaast maken demonstraties deel uit van de training.


Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 1 maand
Kosten €495
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/training/provocatief-coachen/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Certificaat