Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Proteomics

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
De training Proteomics laat u kennismaken met de theoretische principes en de praktische uitvoering van de analyse van eiwitten met behulp van LC-MS.


Omschrijving
Deze training bouwt voort op de cursus Introductie Massa Spectometrie. De onderwerpen die bij de Indroductiecursus aan de orde komen worden als bekend verondersteld.


Curriculum
Deze training Proteomics gaat dieper in op het begrijpen en uitvoeren van proteomics experimenten voor het analyseren en identificeren van eiwitten. De theoretische principes worden ondersteund door een praktische opdracht. Aan de hand van de eigen resultaten wordt ook ingegaan op de verwerking en de interpretatie van de data.


Programma

Aan het einde van de training bent u in staat om een eenvoudig proteomics experiment te begrijpen, uit te voeren, uit te werken en te interpreteren.

Onderwerpen
*Introductie
*Verschillende benaderingen
*Monstervoorbewerking
*Interpretatie van de resultaten
*Uitvoering experiment in de praktijk


Student profile
Deze training is bedoeld voor analisten en onderzoekers, maar ook voor bijvoorbeeld docenten die in hun werk te maken hebben met analyse van eiwitten via proteomics maar die onvoldoende kennis hebben over deze techniek.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 2 maanden
Kosten €1774
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/training/proteomics/
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 6
Afronding certificate of participation