Dé opleidingensite voor hbo en hoger

PRINCE2® Foundation

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Wil je de veel gebruikte projectmanagementmethode PRINCE2® leren kennen en wil je jouwprojectwerk gestructureerd aanpakken? Met de opleiding PRINCE2® Foundation kun je doorgroeien tot projectleider.


Omschrijving
Tijdens de opleiding PRINCE2® Foundation wordt de PRINCE2®-methode stap voor stap uitgelegd en word je uitgenodigd na te denken over de toepasbaarheid ervan in jouw eigen organisatie. Beide aspecten zorgen ervoor dat er een goede basis wordt gelegd voor het examen.


Curriculum
Vooralgaand aan de bijeenkomsten schaf je het boek 'Projectmanagement op basis van PRINCE2® van Hedaman e.a. aan. Dit bestudeer je en je vormt je een beeld van de manier waarop in jouw organisatie projecten worden opgestart, gestuurd, geïnitieerd, beheerst en afgesloten. Tijdens de training wordt de methode stap voor stap uitgelegd en word je uitgenodigd na te denken over de toepasbaarheid ervan in jouw eigen organisatie.

Programma:
*Dagdeel 1: overzicht van de PRINCE2®-methode en manier van denken
*Dagdeel 2: initiëren, opstarten, sturen van een project, business case, organisatie & kwaliteit
*Dagdeel 3: opstellen van een plan, configuratiemanagement, plannen en risicomanagement. Productgericht plannen en het organiseren van kwaliteitsreviews
*Dagdeel 4: beheersen van fasen, managen van faseovergangen, managen van productoplevering, afsluiten van een project. Beheersinstrumenten en wijzigingsbeheer

Student profile
Projectmedewerkers en projectleiders in spé, die binnen hun eigen organisatie meewerken aan projecten en in de nabije toekomst het vak van projectleider of facilitator van projectleiders willen gaan oppakken.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 6 maanden
Kosten €1295
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/opleiding/prince-2-foundation/
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat