Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Module Privaatrecht Basis

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Tijdens de Module Privaatrecht Basis maak je kennis met diverse aspecten van het ondernemingsrecht en het vermogensrecht.


Omschrijving
Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die te maken krijgt met het privaatrecht en daar meer over wil weten. Daarnaast leer je juridische problemen te analyseren, kwalificeren en ze op te lossen.
Tevens leer je diverse (proces)stukken te schrijven.


Curriculum
Deze opleiding bestaat uit 4 onderdelen:
*Inleiding in het ondernemingsrecht
*Inleiding in het vermogensrecht
*Beroepsvaardigheden
*Praktijkonderzoeksopdracht.

1. Inleiding in het ondernemingsrecht:
Je maakt kennis met de verschillende rechtsvormen waarin een onderneming kan worden gedreven, alleen of in samenwerking met een of meer anderen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen rechtsvormen zonder en rechtsvormen met rechtspersoonlijkheid. Daarnaast maak je kennis met het faillissementsrecht.

2. Inleiding in het vermogensrecht:
Dit onderdeel is een eerste kennismaking met het privaatrecht. Je leert eenvoudige praktijksituaties op te lossen en je leert aan de hand van de oplossing een schriftelijk juridisch advies te geven.

3. Beroepsvaardigheden:
Dit onderdeel bestaat uit sociale vaardigheden en schrijfvaardigheden. Je leert de volgende sociale vaardigheden toe te passen op individueel vlak en binnen groepsverband: reflecteren, gesprekstechnieken, feedback geven en ontvangen, conflicthantering, teamrollen en samenwerking.

4. Praktijkonderzoekopdracht:
Je maakt een plan van aanpak voor een juridisch onderzoek. Dit leidt tot juridisch gefundeerde adviezen en beslissingen met betrekking tot vraagstukken op het terrein van een van de drie rechtsgebieden (staats/bestuursrechtelijk, burgerlijk rechtelijk of strafrechtelijk).

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 5 maanden
Kosten €3250
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/cursus/module-privaatrecht-basis/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Certificaat