Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Mensen in administratieve functies krijgen in toenemende mate te maken met de complexiteit van de beslissingen binnen hun organisatie. De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) help je op weg.


Omschrijving
De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) heeft zijn sporen verdiend en heeft een hoge waardering binnen het bedrijfsleven en bij overheidsorganisaties. Bij de HAN word je uitstekend opgeleid volgens de exameneisen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Het diploma 'Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)' kan als vrijstelling ingebracht worden in de opleidingen HBO accountancy en bedrijfseconomie en voor sommige post-hbo opleidingen.


Curriculum
De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) heeft zijn sporen verdiend en heeft een hoge waardering binnen het bedrijfsleven en bij overheidsorganisaties. Bij de HAN word je uitstekend opgeleid volgens de exameneisen van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

- Kostencalculatie niveau 5
Denk bijvoorbeeld aan kostenbudgettering, kostenbewaking, het oplossen van optimalisatievraagstukken en informatie verstrekken ten behoeve van de financiële besturen van een organisatie. Daarnaast kun je uiteraard diverse kostencalculaties maken.

* Belastingwetgeving niveau 5
Met Belastingwetgeving niveau 5 ken je de belangrijkste wetten en plichten van de in Nederland gevestigde ondernemers.

* Bedrijfsadministratie niveau 5
Je bent in staat om zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken met betrekking tot bijvoorbeeld kostenbudgettering, kostenplaatsmethode, activity bases costing en leasing. Je kent daarnaast de belangrijkste begrippen van een ERP-systeem en je kunt werken met de modules Finance en Controlling van een ERP-systeem.

* Financiëring niveau 5
De vermogensbehoefte van een onderneming bepalen, een investeringsselectie maken. Maar ook het kennen van verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen en hier berekeningen voor maken, een jaarrekening beoordelen en/of overzichten maken ten behoeve van interne en externe verslaglegging.

Program start
4 modules, prijs per module is € 540,-

Start op 20 februari met de module Kostencalculatie of Belastingwetgeving.

Student profile
De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) is speciaal ontwikkeld voor iedereen die een administratieve functie vervult en zich wil laten opleiden voor het examen Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). De opleiding is zeer geschikt voor iedereen die een kaderfunctie heeft of ambieert op financieel-administratief gebied.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 10 maanden
Kosten €550
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/opleiding/moderne-bedrijfsadministratie-mba/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Diploma