Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Logistics Management

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Je bent al langer actief op de arbeidsmarkt en je hebt ruime werkervaring opgebouwd. Met de hbo-opleiding Logistics Management volg je een studie waarbij je jouw werkervaring meteen kan inzetten.


Omschrijving
Bedrijven én consumenten willen hun producten op het juiste moment en in goede staat ontvangen. En alles natuurlijk tegen zo laag mogelijke kosten. Dat vergt een knap staaltje logistiek. De logisticus is de spin in het web die disciplines, organisaties en processen efficiënt met elkaar verbindt.


1st year
Het eerste jaar van de opleiding is de propedeuse. Je maakt kennis met de opleiding, vakgebieden, docenten en medestudenten. Maar je ontdekt ook hoe het is om een baan, sociaal leven en studie met elkaar te combineren. Rond je de propedeuse met succes af? Dan ontvang je het 'Getuigschrift Propedeutisch Examen'.

2nd year
Tijdens de driejarige hoofdfase specialiseer je je in de richting van jouw keuze. De opleiding Logistics Management kent de volgende vakgebieden:

Bedrijfskundige basis (multidisciplinair)
Externe logistiek
Interne logistiek
Procesoptimalisatie en ERP
Supply chain management

Daarnaast is er nog een keuzeruimte, de zogeheten minor, waarbij je kennis en vaardigheden in een bepaalde richting kunt ontwikkelen.

Tijdens de opleiding krijg je kennis en inzicht in specifieke logistieke onderwerpen:

Internationale vervoersstromen inclusief vervoersjuridische aspecten logistieke verbeteringsprojecten
Informatiesystemen (ERP)
Internationale distributie
Productieplanning
Voorraadbeheer en warehousemanagement
Kwaliteitszorg inclusief Lean Six Sigma
Inkoop
Economic trade offs
Communicatie (sociale en communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels)

4th year
Uiteindelijk rondt je de opleiding af met een afstudeeropdracht binnen jouw eigen organisatie. In nauw overleg met je werkgever bepaal je de opdracht waarbij je een complex probleem onderzoekt, oplossingen aandraagt en deze tenslotte implementeert.

After graduation
Na het afronden van de deeltijdopleiding Logistics Management mag je de titel Bachelor of Business Administration voeren. Misschien wil je liever nog verder studeren.

Denk bijvoorbeeld aan een masteropleiding:

* Bedrijfswetenschappen
* Business administration
* Economics and business
* International business
* Supply chain management

Curriculum
De deeltijdopleiding Logistics Management duurt vier jaar. Elk jaar bestaat uit vier periodes van acht collegeweken, gevolgd door één of twee tentamenweken. Tijdens de collegeweken volg je college op dinsdagavond en donderdagnamiddag en -avond.

Job perspective
Een deeltijdopleiding Logistics Management geeft je goede kansen op de arbeidsmarkt. Meestal start je in een ondersteunende functie, maar vaak kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie.

Als logistiek econoom kun je werken bij een:

* Productie- of grootwinkelbedrijf
* Bank of verzekeringsmaatschappij
* Instelling voor gezondheidszorg
* Logistiek dienstverlener

Student profile
Vind je het plannen en organiseren van logistieke processen een uitdaging? Dan is de deeltijdopleiding Logistics Management vast iets voor jou. Door het volgen van de opleiding Logistics Management word je een bedrijfskundig specialist die elk logistiek proces op de rit krijgt.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/logistics-management
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B