Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Logistics Management

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Kies je voor Logistics Management dan ben jij straks die logistiek econoom die zich bezighoudt met de goederen- en dienstenstroom in een bedrijf, tussen bedrijven of tussen bedrijf en klant.


Omschrijving
Het opzetten van een transportlijn naar Oost Europa of het efficiënt inrichten van een magazijn, dat is werk voor de logistiek manager! Ben je iemand die van puzzelen houdt en pas tevreden is als alle stukjes in elkaar passen? Dan is de opleiding Logistics Management aan de HAN jou op het lijf geschreven.

Bij de opleiding Logistics Management leer je de interne en internationale distributieketen beschrijven. Je krijgt inzicht in logistieke processen in organisaties in binnen- en buitenland. Verschillende vakken ondersteunen jou in het leerproces.


After graduation
Na je bacheloropleiding Logistics Management kun verschillende masters op de universiteit volgen. Bijvoorbeeld:

Accounting and control
Bedrijfswetenschappen
Business administration
Culturele antropologie
Economics and business
Finance
Human Resource Management
Management, economica and consumer studies
Marketing

Curriculum
Als logisticus leidt je de goederen- en dienstenstroom in of tussen bedrijven of tussen bedrijf en klant in goede banen. Werken volgens planning is hierbij heel belangrijk. Je opleiding bestaat uit een propedeusejaar en de hoofdfase die 3 jaar duurt. Zeker in het eerste leerjaar heb je veel contacturen. In het derde jaar loop je stage bij een bedrijf of instelling. Leuk, nu kun je je kennis in de praktijk brengen. Het laatste half jaar van je opleiding staat in het teken van je afstudeerproject.

Internship
In het derde studiejaar ga je 21 weken stage lopen bij een bedrijf. Een mooie gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met je toekomstige vakgebied en de theorie van je opleiding toe te passen in de praktijk.

Met je stage werk je aan verschillende belangrijke doelen. In de eerste plaats krijg je een beeld van je carrièremogelijkheden en de werkzaamheden in de logistiek. Daarnaast ontwikkel je je communicatieve en sociale vaardigheden. Verder leer je veel over de structuur en het functioneren van een bedrijf of organisatie.

Job perspective
Als logisticus kun je aan de slag in uiteenlopende sectoren, van grootwinkelbedrijf of industrie tot gezondheidszorg. Je gaat bijvoorbeeld werken als logistiek adviseur, distributiemanager, inkoper, hoofd voorraadbeheer of supply chain manager. Mogelijkheden genoeg dus, ook bij internationale organisaties!

Student profile
Je bent gemotiveerd voor de studie
Je maakt tijd voor je studie
Je bent zelfstartend en zelfsturend, je voert opdrachten met zelfvertrouwen en gestructureerd/ gedisciplineerd uit
Je houdt er van met mensen te werken, je bent een teamspeler
Je hebt een onderzoekende houding, bent nieuwsgierig van aard en wil je verbinden met logistiek
Je hebt een goed beeld van het werkveld en ook wat je met de studie wilt en kunt
Je hebt een bedrijfskundige feeling
Je bent niet bang voor cijfers

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/lm
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B