Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Logistics Management

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Kies je voor Logistiek en Economie dan ben jij straks die logistiek econoom die zich bezighoudt met de goederen- en dienstenstroom in een bedrijf, tussen bedrijven of tussen bedrijf en klant.Omschrijving
Het opzetten van een transportlijn naar Oost Europa of het efficiënt inrichten van een magazijn, dat is werk voor de logistiek manager! Ben je iemand die van puzzelen houdt en pas tevreden is als alle stukjes in elkaar passen? Dan is de opleiding Logistiek en Economie aan de HAN jou op het lijf geschreven.

Bij de opleiding Logistieke Economie leer je de interne en internationale distributieketen beschrijven. Je krijgt inzicht in logistieke processen in organisaties in binnen- en buitenland. Verschillende vakken ondersteunen jou in het leerproces, zoals: Distributie-economie & marketing, Inkoop, Bedrijfseconomie en recht, Quality management, Cross cultural management en Duurzaam ondernemen.


1st year
In het eerste halfjaar van je propedeuse staat bedrijfskunde centraal. Hiermee leg je de basis voor Logistiek en Economie als toegepaste bedrijfskundige opleiding. Je krijgt vakken als bedrijfseconomie, marketing en recht. Maar ook Engels en communicatieve vaardigheden. Via excursies en gastcolleges maak je kennis met het werkveld van de logistiek professional.

In het tweede halfjaar loop je zelfs al een korte kennismakingsstage. Daarnaast organiseer je in het tweede semester zelf een evenement, waardoor je kennismaakt met de projectmatige en logistieke kant hiervan. Ook besteden we aandacht aan internationale handel.

Curriculum
Je opleiding bestaat uit een propedeusejaar en de hoofdfase die 3 jaar duurt. Zeker in het eerste leerjaar heb je veel contacturen en kun je rekenen op een goede begeleiding. In het derde jaar loop je stage bij een bedrijf of instelling. Leuk, want nu kun je je kennis in de praktijk brengen. Het laatste half jaar van je opleiding staat in het teken van je afstudeerproject.

Internship
Met je stage werk je aan verschillende belangrijke doelen. In de eerste plaats krijg je een beeld van je carrièremogelijkheden en de werkzaamheden in de logistiek. Daarnaast ontwikkel je je communicatieve en sociale vaardigheden. Verder leer je veel over de structuur en het functioneren van een bedrijf of organisatie.

Objectives
Bij Logistiek en Economie leer je de interne en internationale distributieketen beschrijven. Je krijgt inzicht in logistieke processen in organisaties in binnen- en buitenland. Verschillende vakken ondersteunen jou in het leerproces, zoals:

Distributie-economie & marketing
Inkoop
Bedrijfseconomie en recht
Quality management
Cross cultural management
Duurzaam ondernemen

Student profile
Je bent gemotiveerd voor de studie
Je maakt tijd voor je studie
Je bent zelfstartend en zelfsturend, je voert opdrachten met zelfvertrouwen en gestructureerd/ gedisciplineerd uit
Je houdt er van met mensen te werken, je bent een teamspeler
Je hebt een onderzoekende houding, bent nieuwsgierig van aard en wil je verbinden met logistiek
Je hebt een goed beeld van het werkveld en ook wat je met de studie wilt en kunt
Je hebt een bedrijfskundige feeling
Je bent niet bang voor cijfers

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/opleidingen/bachelor/logistiek-economie/vt/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B