Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Human Resource Management

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Stippel jij samen met iemand zijn loopbaan uit? Help je een manager met het zoeken naar personeel? Adviseer je een bedrijf over opleiding en scholing? Dit zijn de taken van een HRM functionaris.


Omschrijving
De hele arbeidsmarkt is je werkterrein als je de opleiding Human Resource Management kiest. De arbeidsmarkt is constant in beweging en je speelt als HRM functionaris een belangrijke rol bij het op de juiste manier inzetten van werknemers. In organisaties moet er van alles geregeld zijn op het gebied van contracten, arbeidsvoorwaarden en carrièremogelijkheden. Je zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek zitten, dat ze zich daar happy voelen en dus hun werk goed doen. Kun je samenwerken, adviseren, stimuleren en organiseren? Dan is de opleiding HRM echt iets voor jou.
After graduation
Met je diploma op zak kun je meteen op zoek gaan naar een leuke baan. Maar misschien wil jij nog wel verder leren en je specialiseren. Dat kan! Aan de HAN, maar ook aan een universiteit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de masteropleiding Personeelswetenschappen, Human Resource Studies of Organisation Studies. Of volg de post-hbo-opleiding Master of Arts in Managing Human Resources of de voortgezette opleiding Personeel en Organisatie.

Curriculum
Human Resource Management (HRM) is een vakgebied op het snijvlak van arbeid- en organisatiepsychologie en bedrijfskunde. Je moet dus de nodige bedrijfskundige kennis hebben, maar ook goede sociale vaardigheden. Tijdens je opleiding besteden we hier de nodige aandacht aan. Met vakken als – natuurlijk – HRM, toegepaste organisatiepsychologie en interculturele vaardigheden. Zo leiden we je op tot een volwaardige 'partner in business', die managers helpt de juiste koers te bepalen op het gebied

De opleiding Human Resource Management bestaat uit een propedeusejaar en de hoofdfase, die 3 jaar duurt. Zeker in het eerste leerjaar heb je veel contacturen en kun je rekenen op een goede begeleiding. Vanaf dag één maak je uitgebreid kennis met de praktijk. In het tweede jaar voer je al opdrachten uit bij bedrijven en in je derde studiejaar loop je maar liefst 10 maanden stage bij een bedrijf of instelling. Zo leer je hoe bedrijven zijn georganiseerd en hoe ze beter kunnen functioneren. Verder ontdek je hoe omgeving, strategie, structuur en cultuur van een organisatie met elkaar samenhangen. En hoe personeelsbeleid hier een rol in kan spelen. Het laatste halfjaar van je opleiding staat in het teken van je afstudeeropdracht.

Internship
Als je Human Resource Management gaat studeren aan de HAN krijg je te maken met een praktijkgerichte opleiding. Een zeer wezenlijk onderdeel hiervan is de stageperiode. Vaak is het je eerste uitvoerige kennismaking met het toekomstige werkveld. Je loopt stage tijdens het derde jaar voor een periode van 10 maanden. De stage loopt van 1 september tot 1 juli.

De stageperiode is een prima gelegenheid om een kijkje te nemen in de keuken van de organisatie waar je stage loopt. Vaak is het de eerste kennismaking met je toekomstig vakgebied en een kans om je theoretische kennis in de praktijk te toetsen.

Een stage heeft meerdere doelstellingen:

Jezelf verder bekwamen in je beroepsvaardigheden
Persoonlijke vaardigheden aanscherpen
Beheersing van personeelsinstrumenten in het licht van de organisatiecontext
Ontwikkeling van een authentieke beroepsattitude

Job perspective
Met je diploma op zak ben jij een allround personeelsmanager. Je kunt managers adviseren en ondersteunen bij HRM- en organisatievraagstukken. En je weet alles over werving en selectie, contracten, arbeidsvoorwaarden en personeelsbeoordeling.

Student profile
Interesse in de opleiding Human Resource Management? Lees even verder om te weten wat we van je verwachten.

Je vindt het interessant hoe mensen werken in organisaties
Je wilt bijdragen aan iemands persoonlijke functioneren en aan het functioneren van de hele organisatie
Je kunt veel bordjes tegelijk in de lucht houden
Je hebt hart voor mensen en voor 'de zaak'
Dienstverlening zit in je genen
Je hebt gevoel voor bedrijfskundige zaken en bent niet bang voor cijfers
Je bent betrouwbaar

De hbo-opleiding Human Resource Management is bij de HAN bedrijfskundig in plaats van sociaal georiënteerd. Daarnaast is de opleiding gericht op persoonlijke en professionele vaardigheden.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/opleidingen/bachelor/personeel-arbeid/vt/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B