Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HBO-ICT

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Welke slimme ICT-toepassing bedenk jij om het leven aangenamer te maken?


Omschrijving
Help je mensen hun werk beter te doen door hen goed advies te geven over software en ict-systemen? Ontwerp en maak je zelf de nieuwste app voor tablet en smartphone? Of maak jij een apparaat zo slim dat het zijn eigen fouten corrigeert? Met een hbo-studie ICT (informatie- en communicatietechnologie) kun je alle kanten op binnen de wereld van computers, software en bedrijven. Niets staat nog vast!

In de snel veranderende wereld van ICT moet je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe trends, toepassingen en technieken. Volg daarom een opleiding die je de mogelijkheid geeft alle kanten van ICT te verkennen en je te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen.

Je leert software te ontwikkelen voor verschillende werkgebieden (bedrijfsadminitratie, entertainment). Je gaat je ook richten op het bouwen van games; om je ermee te vermaken, maar ook om mee te leren, zoals simulaties. Met jouw ICT-diploma kun je aan de slag bij kleine gespecialiseerde bedrijven of bij grote, complexe bedrijven en instellingen, want ICT is overal.


1st year
Het eerste jaar van de opleiding HBO-ICT bestaat uit de gemeenschappelijke propedeuse. In dit jaar leer je de basisvaardigheden van ICT.

2nd year
In het tweede jaar (begin van je hoofdfase) kies je voor een profiel binnen de opleiding HBO-ICT. Je kiest uit: Bedrijfskundige Informatica & Management, (Embedded) Software Development, Web Development, Data Solutions Development of Infrastructure & Security Management. In het tweede jaar werk je 3 keer een half jaar aan een praktijkgerichte opdracht. Dit doe je samen met andere studenten en vaak voor een opdrachtgever.

3rd year
In het derde jaar werk je 3 keer een half jaar aan een praktijkgerichte opdracht. Dit doe je samen met andere studenten en vaak voor een opdrachtgever. Daarnaast leer je in het derde jaar hoe je onderzoek uitvoert en loop je stage. Met je stage, je minor en je afstudeeropdracht bepaal jij zelf een belangrijk deel van jouw studie.

4th year
Het vierde en laatste jaar begint met een minor. Dit is een door jou gekozen module waarin je je verder specialiseert in je eigen vakgebied of je juist breder ontwikkelt. Dit kan zowel bij de HAN als ergens anders. Daarna sluit je je studie HBO-ICT af met een afstudeeropdracht. Je toont daarmee aan dat je voldoet aan de competenties die horen bij je bachelor (hbo)diploma. Bij het succesvol afronden van HBO-ICT ontvang je een diploma van HAN en mag je de titel Bachelor of Science in ICT voeren.

After graduation
Je kunt na de opleiding HBO-ICT aan de slag in alle IT-branches. Je hebt kennis van software, je kunt kansen en problemen in kaart brengen en op basis hiervan realiseren en beheren.

Characteristics
Bij HBO-ICT aan de HAN krijg je inspirerend onderwijs op het raakvlak van informatie, communicatie en media. Je studeert in een innovatieve leeromgeving met persoonlijke begeleiding van ervaren docenten. Jouw talenten krijgen volop de ruimte!

Curriculum
Het eerste jaar bestaat uit de gemeenschappelijke propedeuse en leer je de basisvaardigheden van ICT. Zo ontdek je wat jij leuk vindt en waar jouw talenten liggen. Daarna kies je voor één van de profielen. In het tweede en derde jaar werk je 3 keer een half jaar aan een praktijkgerichte opdracht. Het vierde jaar begint met een minor waarin je je verder specialiseert in je eigen vakgebied of je juist breder ontwikkelt. Daarna sluit je je studie af met een afstudeeropdracht.


Job perspective
Studeer je als hbo'er af in de ICT dan ga je aan de slag als programmeur, applicatiebouwer, systeembeheerder of databasespecialist: je kunt met allerlei profielen alle kanten op. ICT'ers komen vlot aan een baan, die vaak fulltime is en ze krijgen een prima startsalaris. De prognoses voor de komende jaren zijn ronduit goed. (bron: HBO Keuzegids 2018).

Objectives
Leer hoe je softwaretoepassingen kunt ontwerpen, maken en beheren. Analyseer en adviseer over hoe je software het beste kunt gebruiken. Je past de geleerde theorie op de voltijdopleiding HBO-ICT aan de HAN direct toe in de praktijk.

Student profile
Bij HBO-ICT aan de HAN krijg je inspirerend onderwijs op het raakvlak van informatie, communicatie en media. Je studeert in een innovatieve leeromgeving met persoonlijke begeleiding van ervaren docenten. Jouw talenten krijgen volop de ruimte!

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/opleidingen/bachelor/hbo-ict/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B