Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Elektrotechniek

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Na een basisprogramma van een half jaar kies je -en ga je verder met- de differentiatie van jouw keuze: Je kiest voor Industrial and Power Systems, of voor Embedded Systems.


Omschrijving
Je kunt deze opleiding ook in het Engels volgen: Electrical and Electronic Engineering. Kijk hiervoor op www.han.nl/eee.

In de differentiatie Industrial and Power Systems leer je alles op het gebied van elektrische aandrijvingen en vermogenselektronica, houd je je bezig met het ontwerpen van duurzame elektrische energievoorzieningen en ontwerp je slimme oplossingen op het gebied van industriële automatisering.

In de differentiatie Embedded Systems staan digitale technieken en microcontrollers en het ontwerp van software centraal. Je houdt je bezig met het ontwerpen en bouwen en testen van intelligente systemen en slimme apparaten. Bij deze differentiatie draait het om een combinatie van hardware, software én techniek.

Op de arbeidsmarkt is veel vraag naar elektrotechnisch ingenieurs, zowel mannen als vrouwen. In het brede, technische vakgebied kun je straks wereldwijd aan de slag. Bijvoorbeeld als product designer, test engineer electronic engineer, embedded software-/hardware-ontwikkelaar, of consultant/adviseur bij bedrijven in de energie, natuur, gezondheid, mobiliteit, voeding, sport en wetenschap.


After graduation
Wanneer je deze opleiding hebt afgerond kun je vele functies op hbo-niveau bekleden. Wil je doorstuderen? Denk dan aan de Master Control Systems Engineering van de HAN of een opleiding Elektrotechniek (of verwante studie) aan een Technische Universiteit.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/opleidingen/bachelor/elektrotechniek/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B