Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Elektrische Energietechniek

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Nederland mag trots zijn op de kwaliteit van de technische studenten. Het aantal technische studenten is niet toereikend om de markt te bedienen, vooral in de Elektro-en Hoogspanningstechniek.


Omschrijving
Bedrijven worstelen dan ook vaak met het aannemen van geschikt personeel. Diverse functies worden vaak ingevuld door niet elektrotechnisch deskundigen, die wel enig begrip van het vakgebied moeten hebben of beslissingen moeten nemen over zaken die de inhoud van het vakgebied raken.

Een van de oplossingen om toch de juiste kennis te hebben van elektrotechniek is om deze medewerkers een aanvullende phbo cursus Elektrische Energietechniek aan te bieden.

Deze cursus behandelt het vakgebied van de sterkstroom elektrotechniek vanuit de basis tot en met de opwekking, transport en distributie van elektrische energie, maar zonder de zijstappen naar digitale techniek of telecommunicatie. Hierdoor wordt de essentie begrepen, waardoor meedenken en meepraten in het werkveld mogelijk wordt.

Tijdens de cursus werkt u met een standaard (eenvoudige) 'wetenschappelijke' rekenmachine en een geo-driehoek. Verder wordt gebruik gemaakt van een rekentool via een App op een smartphone of tablet (Apple, Android of Windows).


Curriculum
Doelstelling
De doelstelling van deze cursus is dat u met de opgedane kennis in dit vakgebied, begrijpt wat er speelt en gebeurt in het werkveld. U kunt als inhoudelijk deskundige communiceren en discussiëren met andere vakdeskundigen.

Onderwerpen
Het programma bestaat uit een algemeen deel en een netdeel. Zie bijlage 'onderwerpen cursus Elektrische Energietechniek voor een uitgebreid overzicht van de onderwerpen die aan bod zullen komen tijdens de cursus.

Excursie
Tijdens de cursus is er een excursie naar station Kattenberg.

Student profile
U werkt als leidinggevende of manager op hbo- of universitair niveau bij een bedrijf in de elektrische energietechniek, maar u heeft zelf geen of weinig kennis van het elektrotechnische vakgebied.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 18 maanden
Kosten €3630
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/cursus/elektrische-energietechniek/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Certificaat