Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Coördinator in Zorg en Dienstverlening

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Volg de Associate Degree deeltijdopleiding Coördinator in Zorg en Dienstverlening aan de HAN en zet de eerste stap richting aansturing van collega's en werkprocessen in zorg en welzijn.


Omschrijving
Wil je meer zicht en grip krijgen op alle veranderingen en ontwikkelingen rondom de markt van zorg en dienstverlening?
Ben je niet alleen betrokken bij cliënten en medewerkers, maar ook geïnteresseerd in efficiënte en effectieve bedrijfsvoering?
Wil je nog niet de gehele hbo bacheloropleiding Management in Zorg en Dienstverlening doorlopen, maar wel (als eerste stap) als (meewerkend) teamleider, netwerkregisseur, coördinator in de zorg of maatschappelijke dienstverlening aan de slag?

In de veranderende zorgsector is behoefte aan (meewerkend) leidinggevenden met ondernemerszin: mensen die resultaatgericht en efficiënt werken. De Associate degree opleiding Coördinator in Zorg en Dienstverlening is gebaseerd op het landelijk erkende beroepsprofiel voor managers in zorg- en dienstverlening.


After graduation
Met je getuigschrift Associate degree of Health Administration kun je ook direct aansluitend doorstromen naar het derde studiejaar van de hbo bacheloropleiding Management in Zorg en Dienstverlening (www.han.nl/mzd).

Na afronding van de opleiding Management in Zorg en Dienstverlening (www.han.nl/mzd) ben je bekwaam in alle facetten van management en procesinnovatie op operationeel-tactisch niveau. Je bent dan met andere woorden: operationeel manager in zorg en dienstverlening.

Characteristics
Met je getuigschrift Associate degree of Health Administration kun je ook direct aansluitend doorstromen naar het derde studiejaar van de hbo bacheloropleiding Management in Zorg en Dienstverlening (www.han.nl/mzd). Dit kun je ook een jaar of enkele jaren na het behalen van je Associate degree nog doen.

Een Associate degree is een tweejarige hbo opleiding vol praktische en theoretische kennis. Die kennis is direct toe te passen in je werk. Specialiseren in je werkveld en sneller grote stappen maken? Ideaal als je al een tijdje werkt en klaar bent voor een volgende stap!

Curriculum
Het eerste jaar, de propedeuse, staat in het teken van herkennen en oriënteren. Je houdt je bezig met de basis van organisatiekunde en kwaliteitszorg. Ook oriënteer je je op leiderschap en verken je je eigen leidinggevende competenties.

In het tweede jaar leer je in twee modules de opgedane kennis en vaardigheid toepassen in praktijksituaties. Je leert een visie ontwikkelen op basis van eigen analyse van interne en externe ontwikkelingen die van invloed zijn op het primaire proces. Ook richt je je op het verbeteren van doelmatigheid en professioneel gedrag van medewerkers. Daarnaast staan ondernemerschap, innovatie en het maken van capaciteitsplanningen op het programma.

Objectives
Tijdens de Associate degree opleiding Coördinator in Zorg en Dienstverlening ontwikkel je competenties op het gebied van plannen, coördineren, leidinggeven, coachen, processturing en kwaliteitszorg. Daarnaast leer je om persoonlijk meer effectief te zijn in je handelen en de visie van de organisatie concreet vorm te geven.

Student profile
Past de Associate degree opleiding Coördinator in Zorg en Dienstverlening bij jou? Deze opleiding is bedoeld voor professionals met kennis en vaardigheden in de zorg of maatschappelijke dienstverlening.

* Je wilt je graag ontwikkelen als coordinator of regisseur en vanuit visie de processen meer kunnen beïnvloeden.
* Je hebt ervaring als professional in de zorg en wilt nu een stap zetten richting aansturing en ontwikkeling van werkprocessen en collega's.
* Je hebt een natuurlijke geneigdheid tot leidinggeven en als vanzelf neem je verantwoordelijkheid en initiatief om zaken beter te doen en beter te organiseren
* Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen, je persoonlijke effectiviteit in je werk vergroten en de visie van de instelling concreet vormgeven.
* Je weet nog niet zeker of je de volledige bacheloropleiding Management in Zorg en Dienstverlening wilt volgen, en start met het 1e deel daarvan: de Associate Degree Coördinator in Zorg en Dienstverlening.


Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 24 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/associate-degree/coordinator-zorg-dienstverlening/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Ad