Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Communication & Multimedia Design

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Barst je van de creativiteit en vraag je je af hoe je hier in een organisatie optimaal gebruik van kunt maken?


Omschrijving
Heb jij altijd al willen weten hoe je moderne media kunt inzetten om een communicatieboodschap in woord, beeld en geluid naar een hoger niveau te tillen? Dan geeft de opleiding Communication & Multimedia Design je de kans om interactieve concepten te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften en wensen van je doelgroep. In de opleiding leer je hoe je bijvoorbeeld een website, online applicatie of mobile app kunt ontwerpen. Je doet hierbij o.a. onderzoek naar de communicatiedoelgroep en –middelen, de gebruiksvriendelijkheid en verschillende designs. Met behulp van prototyping voer je tests uit om je communicatieboodschap zo effectief mogelijk over te brengen en resultaten te optimaliseren. Je leert onderzoeken en toepassen te combineren met resultaat- en klantgericht werken.

De opleiding heeft het uitstroomprofiel Interaction Design. Je leert daarom interactieve concepten te ontwikkelen die nuttig, bruikbaar en betekenisvol zijn voor de gebruiker. Bij het ontwikkelen let je vooral op behoeften, wensen en waarden van gebruikers. Belangrijke onderwerpen zijn design-research, usability, webdesign, mobile design en prototyping en
testing van applicaties.


Application
Wilt u zich aanmelden? Vraag dan eerst een gesprek aan via www.han.nl/adviesgesprek.

In dit gesprek bespreken we de match tussen u, uw werk en de studie. Ook kunnen we u dan adviseren over mogelijke vrijstellingen en/of voorbereidende cursussen. Vervolgens kunt u een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink (www.studielink.nl) en ontvangt u informatie van de HAN over de vervolgstappen en benodigde gegevens. Heeft u alle stappen doorlopen en voldoet u aan de voorwaarden? Pas dan wordt u definitief bij de HAN ingeschreven. Wilt u dit toch niet? Via Studielink kunt u uw inschrijving kosteloos intrekken tot de startdatum van uw opleiding. Via www.han.nl/uwaanmelding kunt u steeds controleren wat de status van uw aanmelding is.

Curriculum
De opleiding bestaat uit een propedeuse-, hoofd- en afstudeerfase en is opgebouwd uit modules. In de propedeusefase doe je de basiskennis op die je nodig hebt in jouw verdere studie. Je hebt enige keuzevrijheid om te bepalen in welke volgorde je de hoofdfasemodules volgt. De opleiding wordt afgerond met een afstudeeropdracht.

Job perspective
Na afronding van de opleiding bent u zeer geschikt voor een multidisciplinaire en multisectorale omgeving. U combineert
onderzoeken en toepassen, denken en doen, resultaatgericht en klantgericht werken. U bent internationaal georiënteerd, vanwege de nauwe samenwerking van de meeste werkgevers met buitenlandse partners, leveranciers en/of afnemers.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/communicatie-multimedia-design/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B