Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Commerciële Economie

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Wil je verder leren, maar ook werken? Ben je net klaar met je mbo-, havo- of vwo-opleiding? Dan kun je ervoor kiezen om een baan te combineren met Commerciële Economie duaal als 'werknemerstudent'.


Omschrijving
Je bent tijdens jouw duale opleiding werkzaam in een commerciële functie. Voor commercieel economen is binnen iedere organisatie een belangrijke rol weggelegd. Je vormt een belangrijke schakel in het verkoop- en marketingproces. Die functie is van levensbelang voor een bedrijf of organisatie. Vooral in tijden waarin de economie niet stabiel is.

Hbo Commerciële Economie duaal helpt je op weg
KLM, Coca-Cola, Apple. Merken die staan als een huis. Dat commerciële succes is geen toeval. Het is het werk van gedreven, commercieel geschoolde mannen en vrouwen. Mensen die weten aan welke producten en diensten de markt behoefte heeft, hoe ze aansprekende reclame maken, via welke kanalen ze moeten verkopen en tegen welke prijs.

Kies je voor de hbo-opleiding Commerciële Economie duaal, dan leer je alles over marketing en sales. Ook weet je na Hbo Commerciële Economie wat nodig is om een ijzersterk merk neer te zetten.


1st year
Het eerste jaar van de studie is de propedeuse. Hierin maak je kennis met de opleiding, vakgebieden, docenten en medestudenten. Maar ook met het combineren van deeltijd studeren, werken en een sociaal leven. Als je de propedeuse succesvol afrondt, krijg je het 'Getuigschrift Propedeutisch Examen´.

2nd year
Na de propedeuse volgt de driejarige hoofdfase. Hierin maak je kennis met de volgende vakgebieden:
strategische marketingplanning
sales –en accountmanagement
inkoop- en accountmanagement
internationale marketing
consumenten-, business-to-business- en dienstenmarketing
marketingcommunicatie
online marketing en e-commerce
statistiek en marktonderzoek
management en informative
consumentengedrag en –recht
bedrijfseconomie en algemene economie
Engels

4th year
Je rondt de opleiding af met een afstudeeropdracht binnen jouw eigen organisatie. Heb je geen relevante werk(ervarings)plek dan kan de school daarbij helpen. Jouw afstudeeropdracht is een multidisciplinaire, complexe opdracht die je zelfstandig uitvoert, gebaseerd op een bestaand vraagstuk binnen jouw organisatie. Om succesvol de opleiding af te sluiten, moet jouw werkgever bij het project betrokken zijn en het uiteindelijke rapport als bruikbaar kwalificeren.

After graduation
Als u de duale hbo-opleiding Commerciële Economie heeft afgerond bent u Bachelor of Business Administration. Wilt u verder studeren, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de eenjarige Master of International Business (MIB), of u kunt uw NIMA-C halen. U kunt ook kiezen voor een post-hbo opleiding zoals Senior account manager en Sales manager. Ook kunt u in veel gevallen doorstromen naar een universitaire opleiding.

Curriculum
Elk studiejaar van de vierjarige duale hbo-opleiding Commerciële Economie bestaat uit vier perioden van zes of zeven collegeweken. Een periode wordt afgesloten met één of twee tentamenweken.

Job perspective
Na de duale opleiding Commerciële Economie kunt u gaan werken als marketingmanager, accountmanager, in- of verkoopmanager, marktonderzoeker, product- of exportmanager en communicatieadviseur. Dit kan zowel in het bedrijfsleven zijn als bij een non-profitorganisatie.

Student profile
Een duale opleiding Commerciële Economie is heel geschikt voor starters op de arbeidsmarkt. Je leert kijken vanuit een bredere visie en past wat je leert direct toe in de praktijk.

Niveau HBO
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/commerciele-economie-duaal/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B