Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Commerciële Economie

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Je bent al actief op de arbeidsmarkt en je hebt ruime werkervaring opgebouwd. Met de opleiding Hbo Commerciële Economie deeltijd volg je een opleiding waarbij je jouw werkervaring meteen kan inzetten.


Omschrijving
KLM, Coca-Cola, Apple. Merken die staan als een huis. Dat commerciële succes is geen toeval. Het is het werk van gedreven, commercieel geschoolde mannen en vrouwen. Mensen die weten aan welke producten en diensten de markt behoefte heeft, hoe ze aansprekende reclame maken, via welke kanalen ze moeten verkopen en tegen welke prijs.

Kies je voor de deeltijdopleiding Commerciële Economie, dan leer je alles over marketing en sales. Ook weet je na Hbo Commerciële Economie wat nodig is om een ijzersterk merk neer te zetten.


1st year
Het eerste jaar van de studie is de propedeuse. Hierin maak je kennis met de opleiding, vakgebieden, docenten en medestudenten. Maar ook met het combineren van deeltijd studeren, werken en een sociaal leven. Als je de propedeuse succesvol afrondt, krijg je het 'Getuigschrift Propedeutisch Examen´.

2nd year
Na de propedeuse volgt de driejarige hoofdfase. Hierin maakt u kennis met de volgende vakgebieden:
* strategische marketingplanning
* sales –en accountmanagement
* inkoop- en accountmanagement
* internationale marketing
* consumenten-, business-to-business- en dienstenmarketing
* marketingcommunicatie
* online marketing en e-commerce
* statistiek en marktonderzoek
* management en informative
* consumentengedrag en –recht
* bedrijfseconomie en algemene economie
* Engels

3rd year
Je rondt de opleiding af met een afstudeeropdracht binnen jouw eigen organisatie. Heb je geen relevante werk(ervarings)plek dan kan de school daarbij helpen. Jouw afstudeeropdracht is een multidisciplinaire, complexe opdracht die je zelfstandig uitvoert, gebaseerd op een bestaand vraagstuk binnen jouw organisatie. Om succesvol de opleiding af te sluiten, moet jouw werkgever bij het project betrokken zijn en het uiteindelijke rapport als bruikbaar kwalificeren.

After graduation
Als je de deeltijdopleiding Commerciële Economie hebt afgerond, ben je Bachelor of Business Administration. Wil je verder studeren, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de eenjarige Master of International Business (MIB), of je kunt jouw NIMA-C halen. Teven kun je kiezen voor een post-hbo opleiding zoals Senior account manager en Sales manager. Ook kun je in veel gevallen doorstromen naar een universitaire opleiding.

Curriculum
Elk studiejaar van de vierjarige deeltijdopleiding Commerciële Economie bestaat uit vier perioden van zes of zeven collegeweken. Een periode wordt afgesloten met één of twee tentamenweken. Tijdens de collegeweken volg je college op dinsdagavond en donderdagnamiddag en -avond.

Job perspective
Na de deeltijdopleiding Commerciële Economie kun je gaan werken als marketingmanager, accountmanager, in- of verkoopmanager, marktonderzoeker, product- of exportmanager en communicatieadviseur. Dit kan zowel in het bedrijfsleven zijn als bij een non-profitorganisatie.

Student profile
De deeltijdopleiding Commerciële Economie is voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen, zijn positie op de arbeidsmarkt wil verbeteren of eindelijk die opleiding wil afmaken waaraan hij ooit is begonnen. Wat je leert, breng je direct in de praktijk. Met de opdrachten die je uitvoert, kom je tegemoet aan de behoeften en vragen die binnen jouw organisatie leven.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 36 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/commerciele-economie/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B