Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Civiele Techniek Projectvoorbereiding en -realisatie(AD)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Werk je op het gebied van projectrealisatie van civiele projecten en wil je je verder ontwikkelen? De opleiding Civiele Techniek Projectvoorbereiding en -realisatie biedt je die mogelijkheid.


Omschrijving
In deze Associate Degree (AD) volg je onderwijs op hbo-niveau, maar de opleiding behandelt minder onderwerpen dan de bacheloropleiding. De AD duurt 2 jaar en na afronding heb je een AD-diploma behaald, wat een wettelijk internationaal erkende graad is. Daarna kun je eventueel de bacheloropleiding Civiele Techniek volgen, de resterende studietijd is dan nog ongeveer 2 jaar.

In de AD Civiele Techniek Directievoering ligt de focus op aspecten uit de organisatorische beroepstaken van werkvoorbereider, uitvoerder, calculator of directievoerder. Het programma is afgestemd op actuele en toekomstige praktijkvragen in de infrabouw op het gebied van projectmanagement, contractmanagement en wet- en regelgeving.


1st year
Kijk voor het curriculum op de opleidingspagina (www.han.nl/deeltijd)

After graduation
Als je deze Ad-opleiding hebt afgerond kun je diverse functies op hbo-niveau bekleden. Wil je doorstuderen? Denk dan aan de bacheloropleiding Civiele Techniek in deeltijd. De resterende studietijd bedraagt ongeveer 2 jaar.

Application
Wil je je aanmelden? Vraag dan eerst een gesprek aan via www.han.nl/adviesgesprek-be.

In dit gesprek bespreken we de match tussen jou, je werk en de studie. Ook kunnen we je dan adviseren over mogelijke vrijstellingen en/of voorbereidende cursussen. Vervolgens kun je een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink (www.studielink.nl) en ontvang je informatie van de HAN over de vervolgstappen en benodigde gegevens. Heb je alle stappen doorlopen en voldoe je aan de voorwaarden? Pas dan word je definitief bij de HAN ingeschreven. Wil je dit toch niet? Via Studielink kun je je inschrijving kosteloos intrekken tot de startdatum van jouw opleiding. Via www.han.nl/uwaanmelding kun je steeds controleren wat de status van jouw aanmelding is.

Characteristics
De bouwkundige en civieltechnische opleidingen bij de HAN zetten zich in voor duurzame ontwikkeling. Daarom hebben zij het 4-sterrenkeurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs gekregen. Een kwaliteitskenmerk waarvoor je bij het afstuderen een waardevol extra certificaat ontvangt.

Curriculum
De opleiding is opgebouwd uit modules. Het eerste jaar volg je 2 modules waarin je de basiskennis opdoet die je nodig
heeft in uw verdere studie. Vervolgens volg je nog 2 modules: Projectvoorbereiding Civiele Techniek en Projectrealisatie Civiele Techniek.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 24 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/associate-degree/projectuitvoering_en_realisatie/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Ad