Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Civiele Techniek

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Voor het zoveelste jaar op rij is de HAN bacheloropleiding Civiele Techniek door Keuzegids HBO als beste beoordeeld. Met een ++ beoordeling mag Civiele Techniek zich ook in 2016 Topopleiding noemen!


Omschrijving
Met de deeltijdopleiding Civiele Techniek aan de HAN combineer je je werk met een hbo-opleiding. De opleiding heeft de afstudeerrichting Projectmananagement Infra en speelt in op actuele ontwikkelingen in deze branche. Als civieltechnisch ingenieur houd je je bezig met de ontwikkeling, het ontwerp en het beheer van infrastructuur voor de inrichting van het land. De focus ligt dan ook op de kennis en vaardigheden die nodig zijn om waarde te creëren met infrastructuur.


Application
Wilt je je aanmelden? Vraag dan eerst een gesprek aan via www.han.nl/adviesgesprek-be.

In dit gesprek bespreken we de match tussen jou, je werk en de studie. Ook kunnen we je dan adviseren over mogelijke vrijstellingen en/of voorbereidende cursussen. Vervolgens kun je een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink (www.studielink.nl) en ontvang je informatie van de HAN over de vervolgstappen en benodigde gegevens. Heb je alle stappen doorlopen en voldoe je aan de voorwaarden? Pas dan word je definitief bij de HAN ingeschreven. Wil je dit toch niet? Via Studielink kun je je inschrijving kosteloos intrekken tot de startdatum van jouw opleiding. Via www.han.nl/uwaanmelding kun je steeds controleren wat de status van jouw aanmelding is.

Characteristics
De bouwkundige en civieltechnische opleidingen bij de HAN zetten zich in voor duurzame ontwikkeling. Daarom hebben zij het 4-sterrenkeurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs gekregen. Een kwaliteitskenmerk waarvoor je bij het afstuderen een waardevol extra certificaat ontvangt.

Curriculum
De opleiding bestaat uit een propedeuse-, hoofd- en afstudeerfase en is opgebouwd uit modules. Het eerste jaar volg je 2 modules waarin je de basiskennis opdoet die je nodig hebt in jouw verdere studie. In de hoofdfase volg je 5 modules en je rondt de opleiding af met jouw afstudeeropdracht (= module 8).

Job perspective
Als civieltechnisch ingenieur bent u vooral sturend. U geeft aan hoe er moet worden gehandeld en heeft de capaciteit om maatschappelijke problemen te vertalen naar praktische oplossingen. De studie bereidt u voor op het brede werkterrein van de civiel ingenieur. Werk is in het hele land en daarbuiten te vinden. Nederlandse civieltechnische bedrijven hebben een wereldreputatie.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/civiele-techniek/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B