Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Chemie (HLO)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
'Ongeveer'. Dat woord gebruik je niet vaak. Jij bent iemand die alles precies wil weten. Je bent nieuwsgierig en een onderzoeker. Je voelt je thuis in het lab en je denkt na over de wereld daarbuiten.


Omschrijving
De bacheloropleiding Chemie kan ook in deeltijd worden gevolgd.

Zie jij mogelijkheden om iets te verbeteren aan bijvoorbeeld een koffiebekertje? Hoe kunnen we betere vezels, verf of pillen maken? En hoe kunnen we vervuilde grond reinigen? Lijkt het je interessant om dat te onderzoeken? Dan is de bacheloropleiding Chemie jou op het lijf geschreven.

Onze samenleving is afhankelijk van laboratoriumonderzoek voor het ontwikkelen van nieuwe methodieken, producten en productiemethoden, die economisch haalbaar en milieuvriendelijk zijn. Daarnaast speelt chemisch laboratoriumonderzoek een grote rol bij medische ontwikkelingen en is van grote maatschappelijke waarde.

Met een hbo-opleiding Chemie heb je een goede kans op een baan en kun je aan de slag bij bijvoorbeeld Shell, Akzo-Nobel, farmaceutische bedrijven, universiteiten, milieuafdelingen van gemeenten, milieu-adviesbureaus, ziekenhuizen, onafhankelijke onderzoeksinstituten als TNO en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) of bij de technische recherche.

De opleiding wordt in het Nederlands gegeven, maar het is mogelijk dat bij sommige (werk)besprekingen Engels de voertaal is. De literatuur is overwegend Engelstalig.


After graduation
Wanneer je deze opleiding hebt afgerond kun je vele functies op hbo-niveau bekleden. Wil je doorstuderen? Denk dan aan de Master of Molecular Life Sciences bij de HAN, of aan een universitaire opleiding Chemie.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/opleidingen/bachelor/chemie/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B