Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Chemie (HLO)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Met de deeltijdopleiding Chemie kun je je ontwikkelen in een wereld waarin bijna dagelijks nieuwe ontdekkingen worden gedaan.


Omschrijving
De deeltijdopleiding Chemie aan de HAN kent de afstudeerrichting Analytische Chemie. Er wordt echter ook aandacht besteed aan organische chemie en polymeerchemie. Onderwerpen als polymeerkunde, chromatografie, spectroscopie, chemometrie en reactiemechanismen in organische chemie komen aan bod.


After graduation
Als je de opleiding hebt afgerond kun je aan het werk in de analytische chemie. Wil je doorstuderen? Dan is de Master Molecular Life Sciences wellicht een interessante opleiding.

Application
Wilt u zich aanmelden? Vraag dan eerst een gesprek aan via www.han.nl/adviesgesprek.

In dit gesprek bespreken we de match tussen u, uw werk en de studie. Ook kunnen we u dan adviseren over mogelijke vrijstellingen en/of voorbereidende cursussen. Vervolgens kunt u een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink (www.studielink.nl) en ontvangt u informatie van de HAN over de vervolgstappen en benodigde gegevens. Heeft u alle stappen doorlopen en voldoet u aan de voorwaarden? Pas dan wordt u definitief bij de HAN ingeschreven. Wilt u dit toch niet? Via Studielink kunt u uw inschrijving kosteloos intrekken tot de startdatum van uw opleiding. Via www.han.nl/uwaanmelding kunt u steeds controleren wat de status van uw aanmelding is.

Characteristics
Er zijn in Nederland niet veel deeltijdopleidingen Chemie op hbo-niveau. Doordat de opleiding is opgebouwd uit een combinatie van onderwijs, practica en zelfstudie (via e-learning) hoeft de reisafstand naar Nijmegen geen probleem te zijn.

Curriculum
De opleiding is opgebouwd uit modules. In het eerste jaar doe je basiskennis op die je nodig heb in je verdere studie. In de hoofdfase volg je 6 modules, inclusief de afstudeermodule. Je kunt -binnen bepaalde grenzen- zelf kiezen in welke volgorde je de diverse modules wilt volgen.

Job perspective
Een analytisch chemicus kan werkzaam zijn in een zeer breed werkveld. Denk hierbij aan de chemische en farmaceutische industrie, maar ook aan researchinstituten, universiteiten, overheid of bedrijfsleven. Ten slotte is het mogelijk om natuur- en scheikundeonderwijs te geven in alle vmbo- en mbo-klassen of in de eerste 3 leerjaren havo/vwo.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/chemie/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B