Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bouwkunde

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Werk je als bouwkundige en wil je kunnen meeveranderen met de eisen die aan de bouw gesteld worden? Dan is de deeltijdopleiding Bouwkunde iets voor jou.


Omschrijving
Er zal altijd vraag zijn naar bouwkundigen, maar de eisen die aan de bouw en aan bouwkundig ingenieurs gesteld worden veranderen continu. De bacheloropleiding Bouwkunde in deeltijd van de HAN heeft de afstudeerrichting Bouwmanagement Uitvoering. Daarin speel je in op actuele thema's in de bouwsector zoals renovatie en herbestemmen van gebouwen. Ook is er veel aandacht voor de gevolgen van technische ingrepen op de samenleving, het milieu en de gebruikers. Als bouwkundige ben je ook een organisator. Door te 'sturen' heb je een rol in de organisatie van het hele bouwproces of onderdelen daarvan. Je doet daarom kennis en vaardigheden op die nodig zijn om projecten in de bouw te managen, in de ontwikkel-, voorbereidings- en uitvoeringsfase.
Application
Wil je je aanmelden? Vraag dan eerst een gesprek aan via www.han.nl/adviesgesprek-eng.

In dit gesprek bespreken we de match tussen jou, je werk en de studie. Ook kunnen we je dan adviseren over mogelijke vrijstellingen en/of voorbereidende cursussen. Vervolgens kun je een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink (www.studielink.nl) en ontvang je informatie van de HAN over de vervolgstappen en benodigde gegevens. Heb je alle stappen doorlopen en voldoe je aan de voorwaarden? Pas dan word je definitief bij de HAN ingeschreven. Wil je dit toch niet? Via Studielink kun je je inschrijving kosteloos intrekken tot de startdatum van jouw opleiding. Via www.han.nl/uwaanmelding kun je steeds controleren wat de status van jouw aanmelding is.


Characteristics
De bouwkundige en civieltechnische opleidingen bij de HAN zetten zich in voor duurzame ontwikkeling. Daarom hebben zij het 4-sterrenkeurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs gekregen. Een kwaliteitskenmerk waarvoor je bij het afstuderen een waardevol extra certificaat ontvangt.

Curriculum
De opleiding bestaat uit een propedeuse-, hoofd- en afstudeerfase en is opgebouwd uit modules. In het eerste studiejaar volg je 2 modules waarin je basiskennis opdoet die je nodig hebt in je verdere studie. In de hoofdfase volg je 5 modules en rond je de opleiding af met jouw afstudeeropdracht (= module 8).

Job perspective
Als bouwkundig ingenieur werkt u in een multidisciplinaire context gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, vanaf het ontwerp en de bouw tot de exploitatie, beheer, onderhoud en sloop of herbestemming. U kent de trends en ontwikkelingen in de bouw en kunt daarop inspelen en met de tijd meegaan.

Nadat u de deeltijdopleiding Bouwkunde heeft afgerond, kunt u werken bij verschillende organisaties zoals een aannemersbedrijf, ingenieursbureau, architectenbureau of de overheid.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/bouwkunde/
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Afronding B