Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bouwkunde

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Lijkt het jou interessant om mee te werken aan het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe gebouwen? Of om bestaande gebouwen een tweede leven te geven? Dan is de opleiding Bouwkunde iets voor jou!


Omschrijving
Wat zou jij doen met een bestaand gebouw? Kies je voor renoveren, slopen, een nieuwe functie geven of beheren? Het fascineert jou om nieuwe gebouwen te zien groeien en oude gebouwen te zien opknappen. Ga je aan de slag met een woning, onderwijsgebouw of kantorencomplex?

Tijdens de opleiding Bouwkunde leer jij te zorgen dat bouwplannen van idee tot uitvoering écht van de grond komen en tot in de puntjes worden uitgevoerd.

Verduurzaming van gebouwen is een belangrijk onderdeel van de HAN-opleiding Bouwkunde. Het instituut Built Environment van de HAN heeft het 4-sterrenkeurmerk van de Stichting Duurzaam Hoger Onderwijs. Als enige in de Benelux mogen wij al onze opleidingen duurzaam noemen. Als je afstudeert, ontvang je een extra certificaat, waarmee je kunt aantonen dat duurzame ontwikkeling in jouw opleiding Bouwkunde is geïntegreerd.

Met deze opleiding kun je bij talloze organisaties aan de slag. Denk aan aannemersbedrijven, advies- en architectenbureaus, woningcorporaties, etc.


After graduation
Wanneer je deze opleiding hebt afgerond kun je vele functies op hbo-niveau bekleden. Wil je doorstuderen? Denk dan aan een opleiding Bouwkunde of verwante studie aan een Technische Universiteit.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/opleidingen/bachelor/bouwkunde/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B