Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (HLO)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Was jij als kind al geboeid door de levende natuur om je heen? Wil je meewerken aan het bestrijden van ziektes? Je verdiepen in DNA-onderzoek? Kies dan Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek!


Omschrijving
Heb je internationale ambities, of lijkt het je geweldig in een internationale klas te studeren? Kijk dan ook bij de Engelstalige variant: Life Sciences.

Stap in de wereld waar bijna dagelijks nieuwe ontdekkingen van grote maatschappelijke betekenis worden gedaan. Jij kunt straks in het laboratorium werken aan diagnostiek van ziektes, de ontwikkeling van geneesmiddelen en vaccins, kankeronderzoek en het verbeteren van plantenrassen. Of je gaat aan de slag met het ontwikkelen van duurzame productiemethoden van biobrandstoffen.

Onderzoek doen speelt in je werk altijd een centrale rol. Bijvoorbeeld naar het verbeteren van orgaan- en beenmergtransplantaties, Q-koorts, of binnen de specialisatie Moleculaire Plantenbiologie, die je alleen bij de HAN kunt doen.

Met jouw diploma Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek kun je straks aan de slag bij academische ziekenhuizen, universiteiten, de overheid, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Nederlands Kankerinstituut, TNO, MSD, Synthon, Plant Research International, Rijk Zwaan of Monsanto.

  1. semester in het 3e jaar wordt in het Engels gegeven. Hier wordt naartoe gewerkt. De meeste studieboeken zijn Engelstalig.


Draw selection
Voor deze opleiding geldt numerus fixus (een beperkt aantal plaatsen) met decentrale selectie. Lees de informatie op onze website en meld tijdig aan!

De Engelstalige informatie vind je op www.han.nl/lifesciences


Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/opleidingen/bachelor/biologie-medisch-laboratorium/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B