Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bio-informatica

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Werk je graag met computers? En heeft biologie je interesse, maar ook weer niet zo dat je zelf in een witte jas biologisch onderzoek wilt doen? Dan is Bio-informatica misschien iets voor jou!


Omschrijving
Waar we als HAN-opleiding Bio-informatica erg trots op zijn is dat de Keuzegids HBO onze opleiding -jaar na jaar- beoordeelt als Topopleiding.

Werk je graag met computers en heeft biologie je interesse? Wil je wetenschappelijk onderzoek verder helpen? Dan is Bio-informatica iets voor jou!

Bio-informatica is het spectaculaire vakgebied dat kennis van moleculaire biologie verbindt met methoden uit de informatica. Als bio-informaticus maak jij het mogelijk om beter, sneller en gemakkelijker onderzoek te verrichten. Dit gaat van de ontwikkeling van medicijnen of voedingsmiddelen tot de meest geschikte behandelmethode voor individuele kankerpatiënten. Zulk onderzoek levert een bijna oneindige hoeveelheid data op. Met computers maak jij onderzoeken en analyses mogelijk die 'handmatig' ondenkbaar zouden zijn.

Universiteiten, ziekenhuizen en bedrijven in de farmaceutische -, voedingsmiddelen- en landbouwindustrie voeren op grote schaal biologisch en medisch onderzoek uit.

De opleiding wordt, op enkele gastcolleges na, in het Nederlands gegeven. De literatuur is, op een enkel boek na, in het Engels.


Characteristics
De HAN-opleiding Bio-informatica is volgens de Keuzegids HBO al jaren achtereen de beste bacheloropleiding Bio-informatica en mag steeds het predicaat Topopleiding voeren.
Keuzegids HBO 2018: "In Nijmegen zijn studenten voornamelijk enthousiast over hun betrokken docenten en de fijne begeleiding."
Keuzegids HBO 2017: "Het applaus van de studenten betreft inhoud en samenhang, de begeleiding door deskundige docenten, de uitgebreide aandacht voor beroepsvaardigheden en de prima communicatie."

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/opleidingen/bachelor/bio-informatica/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B