Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bedrijfskunde

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Bedrijfskunde is een brede managementopleiding. Jij onderzoekt of plannen van de directie haalbaar zijn. Je berekent, adviseert en onderzoekt op het gebied van management, economie en recht.


Omschrijving
Stel je voor dat de HAN een nieuwe vestiging wil openen in Duitsland. Voordat die zijn deuren kan openen, moet een massa werk worden verzet. Contacten met de overheid, vergunningen regelen, medewerkers werven. Als afgestudeerde van de opleiding Bedrijfskunde leid je deze processen in goede banen.
Tijdens de opleiding Bedrijfskunde ligt de focus op het vernieuwen van bedrijfsprocessen. Het beste uit organisaties halen, is je passie. Bedrijfskunde leert je organisaties vanuit een brede visie te bekijken, waardoor je als economisch en ondernemend professional veelzijdig inzetbaar bent.

Een bedrijfskundige kan binnen alle lagen van de organisatie mensen aan zich binden. Hij/zij kan mensen motiveren, inspireren en overtuigen. Om deze toekomstige functie met succes te vervullen verwachten we van je dat je over goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden beschikt. Verder vind je organiseren en regelen nu al leuk. In je toekomstige beroep verwachten werkgevers dat je over veel onderwerpen mee kunt praten en adviseren. Er wordt dus over de meest uiteenlopende thema's en vakgebieden veel kennis van je verwacht.


After graduation
Als je de opleiding Bedrijfskunde hebt afgerond, mag je de titel Bachelor of Business Administration voeren. Met je diploma Bedrijfskunde ben jij klaar voor een boeiende en afwisselende baan. Je kunt aan de slag in uiteenlopende functies in vrijwel alle sectoren. Met jouw brede kennis en ervaring ben je vaak de spil binnen het bedrijf. Jij zoekt uit wat kan, mag en moet om het doel van de directie te bereiken.

Characteristics
Tijdens de opleiding Bedrijfskunde ligt de focus op het vernieuwen van bedrijfsprocessen. Het beste uit organisaties halen, is je passie. Tijdens de opleiding leer je organisaties vanuit een brede visie te bekijken, waardoor je als economisch en ondernemend professional veelzijdig inzetbaar bent. Kortom: specialist in generalisme! Een afgestudeerde Bedrijfskunde komt over het algemeen snel aan een baan.
Medewerker Arbeidsvoorwaarden en Rechtspositie
Personeels- en junior organisatieadviseur

Curriculum
Werken in het hart van een organisatie, met mensen uit alle lagen van het bedrijf en met uiteenlopende aspecten. Bij Bedrijfskunde leer jij hoe je deze rol als spin het web kunt vervullen. In je opleiding staan bedrijfsprocessen dan ook centraal. In het verlengde hiervan leer je hoe je een organisatie het beste inricht voor optimale kwaliteit. En hoe je de veranderingen die hiervoor nodig zijn, doorvoert in de organisatie.

Internship
In je derde studiejaar maak je uitvoerig kennis met je toekomstige werkgebied. Want je gaat nu 21 weken lang stage lopen bij een bedrijf of organisatie. Een mooie kans om je theoretische kennis in de praktijk te toetsen.

Job perspective
Tijdens de opleiding leer je organisaties vanuit een brede visie te bekijken. Als specialist in generalisme ben jij breed inzetbaar, zowel in bedrijfskundige als juridische functies. Denk bijvoorbeeld aan:
Medewerker kwaliteitszorg
Organisatieadviseur
Beleidsmedewerker
Business analist

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/bedrijfskunde
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B