Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bedrijfskunde

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Bedrijfskunde is een brede managementsopleiding. Jij onderzoekt of plannen van de directie haalbaar zijn. Je berekent, adviseert en onderzoekt op het gebied van management, economie en recht.


Omschrijving
Stel je voor dat de HAN een nieuwe vestiging wil openen in Duitsland. Voordat die zijn deuren kan openen, moet een massa werk worden verzet. Contacten met de overheid, vergunningen regelen, medewerkers werven. Als afgestudeerde van de opleiding Bedrijfskunde leid je deze processen in goede banen.
Tijdens de opleiding Bedrijfskunde ligt de focus op het vernieuwen van bedrijfsprocessen. Het beste uit organisaties halen, is je passie. Bedrijfskunde leert je organisaties vanuit een brede visie te bekijken, waardoor je als economisch en ondernemend professional veelzijdig inzetbaar bent.

Een bedrijfskundige kan binnen alle lagen van de organisatie mensen aan zich binden. Hij/zij kan mensen motiveren, inspireren en overtuigen. Om deze toekomstige functie met succes te vervullen verwachten we van je dat je over goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden beschikt. Verder vind je organiseren en regelen nu al leuk. In je toekomstige beroep verwachten werkgevers dat je over veel onderwerpen mee kunt praten en adviseren. Er wordt dus over de meest uiteenlopende thema's en vakgebieden veel kennis van je verwacht.


1st year
In het eerste halfjaar van je propedeuse staat bedrijfskunde centraal. Hiermee leg je de basis als toegepaste bedrijfskundige opleiding. Je krijgt vakken als bedrijfseconomie en marketing. Maar ook Engels en communicatieve vaardigheden. In het tweede halfjaar maak je kennis met de beroepspraktijk door een korte stage en bedrijfskundige vakken rondom de thema's (personeels-)management en recht.

2nd year
In het tweede jaar start je in de hoofdfase van de opleiding. Elk halfjaar werk je aan een thema, dat betrekking heeft op organisatorische, bedrijfskundige, juridische of personele vraagstukken.

3rd year
In je derde studiejaar maak je uitvoerig kennis met je toekomstige werkgebied. Want je gaat nu 21 weken lang stage lopen bij een bedrijf of organisatie. Een mooie kans om je theoretische kennis in de praktijk te toetsen.

4th year
Je rondt je opleiding Bedrijfskunde af met een afstudeerproject: de kroon op jouw studie! Je afstudeerproject is een onderzoek naar een complex, bedrijfskundig probleem bij een opdrachtgever. Hiermee laat je zien dat jij alles in huis hebt om in de praktijk zelfstandig bedrijfsproblemen op te lossen.

After graduation
Als je de opleiding Bedrijfskunde hebt afgerond, mag je de titel Bachelor of Business Administration voeren. Met je diploma Bedrijfskunde ben jij klaar voor een boeiende en afwisselende baan. Je kunt aan de slag in uiteenlopende functies in vrijwel alle sectoren. Met jouw brede kennis en ervaring ben je vaak de spil binnen het bedrijf. Jij zoekt uit wat kan, mag en moet om het doel van de directie te bereiken.

Characteristics
Tijdens de opleiding Bedrijfskunde ligt de focus op het vernieuwen van bedrijfsprocessen. Het beste uit organisaties halen, is je passie. Tijdens de opleiding leer je organisaties vanuit een brede visie te bekijken, waardoor je als economisch en ondernemend professional veelzijdig inzetbaar bent. Kortom: specialist in generalisme! Een afgestudeerde Bedrijfskunde komt over het algemeen snel aan een baan. Voorbeelden:

Beleidsmedewerker
Medewerker kwaliteitszorg
Junior organisatieadviseur

Curriculum
Bedrijfskunde is een brede managementopleiding, gericht op beleids- en managementondersteunende functies in een bedrijf, non-profit organisatie of bij de overheid. Als afgestudeerde houd je je bezig met allerlei bedrijfskundige- of juridische problemen binnen een organisatie en/of ondersteun je het personeelsbeleid van een onderneming

Internship
In je derde studiejaar maak je uitvoerig kennis met je toekomstige werkgebied. Want je gaat nu 21 weken lang stage lopen bij een bedrijf of organisatie. Een mooie kans om je theoretische kennis in de praktijk te toetsen.

Matching
De studiekeuzecheck maakt deel uit van de aanmeldprocedure en laat je zien of er een goede match bestaat. Het is geen toets, dus je hoeft je niet voor te bereiden. De studiekeuzecheck is een:

1.Online vragenlijst
Je start altijd met een online vragenlijst. Dit zijn vragen over je oriëntatie en motivatie. Na het maken van de vragenlijst ontvang je direct een rapport.
2.Afspraak bij de HAN
Voor de opleiding Bedrijfskunde bestaat jouw afspraak bij de HAN uit een startbijeenkomst.

Student profile
Bij Bedrijfskunde draait het om het verbeteren van de processen in een bedrijf. Daarvoor moet je op professioneel gebied van alle markten thuis zijn, maar ook je persoonlijkheid is belangrijk om straks een goede adviseur te kunnen worden. Dit zijn belangrijke eigenschappen om een succesvolle bedrijfskundige te worden:
kritisch
analytisch
leergierig
ondernemend
creatief
verbindend

Study abroad
Binnen de opleiding wordt veel aandacht besteed aan internationalisering. Zo krijg je in alle leerjaren Engels waarbij ieder op zijn eigen niveau kan instappen. Er wordt gestreefd naar een minimum niveau Engels. Studenten die verder zijn of willen, krijgen hiertoe de ruimte en begeleiding.

Daarnaast is het vak Internationale Bedrijfskunde een vast onderdeel van de opleiding. Tijdens dit vak wordt een meerdaagse excursie naar het buitenland georganiseerd.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/bedrijfskunde
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B