Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Graag met cijfers bezig? Als bedrijfseconoom ben je een de spin in het financiële van een organisatie. Je stelt budgetten op en let erop dat deze niet worden overschreden.


Omschrijving
Met de bacheloropleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie) ben jij degene die budgetten opstelt en erop let dat deze niet worden overschreden. Je onderhoudt contacten met andere afdelingen van de organisatie, banken en andere financiële instellingen. Jij weet precies hoe een bedrijf ervoor staat. Sommige zaken kunnen misschien efficiënter georganiseerd worden. Het is jouw taak om de directie daarover te adviseren. Jouw functie is bijvoorbeeld financieel manager, controller of hoofd van een financiële administratie.

Kies je voor de opleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie) dan beschik je over goede rekenvaardigheden. Ook beschik je over goede lees- en schrijfvaardigheid van de Nederlandse taal. Houd er rekening mee dat delen van de lesstof in het Engels zijn. Je leesvaardigheid Engels is erg belangrijk wil je de opleiding goed doorlopen. Verder:

  • heb je interesse in de economische actualiteit
  • ben je mensgericht
  • vind je het leuk om kritisch naar zaken te kijken
  • houd je ervan zaken uit te zoeken (puzzelen)
  • kun je gedisciplineerd werken


1st year
Je legt tijdens de propedeuse een brede basis voor de rest van je opleiding. Je leert het speelveld van je toekomstige beroep kennen én de spelers die je daar tegenkomt. De propedeuse is ook bedoeld als oriëntatieperiode: na een jaar kun je nog zonder problemen en zonder studievertraging overstappen naar een van de andere twee
financiële opleidingen van de HAN:
* Accountancy
* Finance Tax and Advice

2nd year
Ook na je propedeusejaar komt de praktijk uitgebreid aan bod. Aan de hand van concrete voorbeelden doe je kennis en vaardigheden op. Zo leer je hoe bedrijven hun geld- en informatiestromen beheersen. Je leert hoe je deze stromen inzichtelijk kunt maken en hoe je deze vervolgens kunt analyseren. In het tweede jaar loop je 10 weken stage. Je gaat dan de theorie van je opleiding toepassen in de praktijk. Je bekijkt je stagebedrijf vanuit meerdere vakgebieden – multidisciplinair dus – en rapport

3rd year
Ook in het derde jaar komt de praktijk uitgebreid aan bod. Zo leer je hoe bedrijven hun geld- en informatiestromen beheersen. Je loopt in het derde jaar 10 weken stage. Je bekijkt je stagebedrijf vanuit meerdere vakgebieden – multidisciplinair dus – en rapporteert hierover.

After graduation
Als medewerker met een financiële achtergrond ben je de spin in het financiële web van een organisatie. Je stelt budgetten op en let erop dat deze niet worden overschreden. Je onderhoudt contact met andere afdelingen van de organisatie, banken en andere financiële instellingen. Jij weet precies hoe het bedrijf er voor staat.

Application
LET OP: In Studielink heet deze opleiding: Finance & Control

Characteristics
* Praktijkgericht: Elk kwartaal werk je aan centrale project(en) met één of meer studenten. Dit wordt ondersteund met gerichte kennis- en vaardigheidsvakken waardoor je deze direct leert toe te passen.

* Bedrijfskundige benadering: Er is veel aandacht voor de processen achter de cijfers waardoor je breder
georiënteerd bent.

* BE'ER: Onze super actieve alumnivereniging. Ze organiseren minstens drie keer per jaar een netwerkactiviteit.

Curriculum
Hoe word jij de spin in het financiële web van een organisatie? Je leert het bij hbo-opleiding Finance & Control. Je moet hier wel iets met cijfers en structuur hebben. Want in 4 jaar tijd leer jij alles over de financiële wel en wee van een organisatie en hoe je dit kunt analyseren.

De opleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie) bestaat uit een propedeusejaar en de hoofdfase. Zeker in het eerste leerjaar heb je veel contacturen. Je kunt rekenen op een goede begeleiding. In het derde jaar

Verder:

ben je ondernemend en zakelijk
ben je mensgericht
vind je het leuk om te puzzelen met cijfers
ben je zorgvuldig en nauwgezet
wil je het naadje van de kous weten
kun je doorvragen en ga je op zoek naar de vraag achter de vraag
ben je standvastig, zonder eigenwijs te zijn

Internship
In je derde studiejaar Bedrijfseconomie ga je 21 weken op stage. Je gaat dan de theorie van je opleiding toepassen in de praktijk. Je bekijkt je stagebedrijf vanuit meerdere vakgebieden – multidisciplinair dus – en rapporteert hierover. Ook houd je een presentatie voor medestudenten, stage-en vakdocenten.

Job perspective
Je gaat werken op het terrein van administratie, financieel-economisch beheer, budgettering, planning, interne controle, kwaliteitsbeheer, kredietverschaffing en belegging. Bijvoorbeeld als financieel manager, controller, hoofd kwaliteitszorg of risicomanager. Belangrijke functies, want als spin in het financiële web weet jij precies hoe de organisatie ervoor staat.

Matching
Een bewuste studiekeuze vergroot jouw kans op plezier en succes tijdens je studie en daarna. Daarom volgt een matchingstraject nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding.

Het matchingstraject bestaat uit een studiekeuzecheck. Dit is een laatste bevestiging voor jou of dit echt de studie is die het beste bij je past. De studiekeuzecheck rond je af met een studiekeuzeadvies. Als je je uiterlijk op 1 mei 2018 aanmeldt kies jij zelf of je je aanmelding voortzet, ongeacht het studiekeuzeadvies. Al

www.han.nl/studiekeuzecheck

Student profile
Kies je voor de bachelor Finance & Control (Bedrijfseconomie) dan beschik je over goede rekenvaardigheden. Ook beschik je over goede lees- en schrijfvaardigheid van de Nederlandse taal. Houd er rekening mee dat delen van de lesstof van de opleiding Finance & Control in het Engels zijn. Je leesvaardigheid Engels is erg belangrijk wil je de opleiding goed doorlopen.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/bedrijfseconomie/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B