Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Met de studie hbo Finance & Control (Bedrijfseconomie) deeltijd wordt je financieel-economisch deskundige. Je houdt je bezig met de bedrijfsvoering van een bedrijf, non-profitinstelling of midden- en kleinbedrijf.


Omschrijving
Het werkterrein van een hbo-bedrijfseconoom is breed. Je werkt bij grote of kleine organisaties, accountantskantoren, banken, administratiekantoren of beleggingsinstellingen. Denk dan aan functies op het gebied van financieel-economisch beheer, administratie en administratieve organisatie, automatisering, planning en budgettering, investeringsselectie, kredietverlening en belegging.


1st year
Elk studiejaar bestaat uit 4 periodes van 8 collegeweken, gevolgd door één of twee tentamenweken. Je volgt college op donderdagavond en op vrijdag. Het eerste jaar van de studie is de propedeuse. Dit eerste jaar van de deeltijdopleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie) is gemeenschappelijk met Accountancy. Zo ervaar je de verschillen tussen de opleidingen en kun je de juiste keuze maken voor de opleiding die bij je past. Als je de propedeuse met succes hebt afgerond, ontvang je het 'Getuig

2nd year
Het propedeusejaar wordt gevolgd door een driejarige hoofdfase. Tijdens de hoofdfase specialiseer je je verder in de richting die je hebt gekozen. Tijdens de keuzeruimte, minor, kun je kennis en vaardigheden in een bepaalde richting ontwikkelen.

4th year
In het laatste semester van het vierde jaar voer je binnen jouw eigen organisatie een afstudeeropdracht uit. De opdracht bepaal je in nauw overleg met je werkgever. Samen formuleer je de onderzoekopdracht. Je onderzoekt een complex probleem, je draagt oplossingen aan ter verbetering en deze implementeer je in de organisatie. Je kunt kiezen voor een project op een hoger functieniveau, zo kun je groeien binnen jouw eigen functie en heeft je werkgever een professionele werknemer. Jouw afstudeeropdr

After graduation
Als jij de opleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie) hebt afgerond, mag je de titel Bachelor of Economics voeren. Wil je na jouw deeltijdopleiding Finance & Control verder studeren? Je kunt veel kanten op!

Application
HAN Deeltijdstudies kijkt samen metu of de opleiding een goede match voor u is. Pas daarna wordt u definitief ingeschreven. Hieronder wordt de aanmeldprocedure beschreven.

Aanmeldprocedure

Stap 1: meld u (vrijblijvend) aan

1.Ga naar Studielink opent in een nieuw venster en log in.
2.Verstuur een vrijblijvend inschrijfverzoek voor de opleiding. Vervolgens ontvangt u informative van de HAN over de vervolgstappen en benodigde gegevens.
3.Ga naar Uw aanmelding en controleer welke vervolgstappen nodig zijn voor definitieve inschrijving.

Stap 2: ga verder met een intakegesprek

De intake is een vrijblijvende kennismaking met de opleidingscoördinator/studieadviseur van de opleiding om wederzijdse verwachtingen te bespreken. We onderzoeken samen of de opleiding goed bij uw ambities en mogelijkheden past. Hiermee krijgt u een completer beeld van uw geschiktheid voor de studie. Aan bod komen uw motivatie en cv, het studieprogramma, aansluiting bij uw werkervaring, de toelatingseisen en eventuele vrijstellingen. U kunt niet starten met de opleiding als er geen intake plaats heeft gevonden.

Hoe vraagt u uw intake aan?

Verstuur uw intakeformulier en cv naar werkenenleren.fem@han.nl. Onze adviseurs nemen contact met u op om een intakegesprek in te plannen.

Meer informatie: http://www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/accountancy/~aanmelden/

Curriculum
Tijdens jouw vierjarige deeltijdopleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie) combineer je praktijkervaring met theorie. Er komen verschillende modulen aan de orde: management accounting, bedrijfsadministratie, bedrijfsprocessen en IT en organisatiekunde. Ook maak je kennis met toepassingsgerichte softwarepakketten als Exact, QAD Enterprise Applications, Access en Excel. Tot slot kun je je in het laatste jaar verder specialiseren in financieel advies of controlling.

Job perspective
Momenteel zijn er heel veel organisaties die graag in zee gaan met een goed opgeleide bedrijfseconoom, bijvoorbeeld in de functie van:
* Medewerker financieel-economisch beleid
* Beleggings- of kredietadviseur
* Junior accountmanager bij een bank
* Assistent-accountant
* Assistent-controller
* Financieel adviseur

Student profile
Een student hbo Finance & Control (Bedrijfseconomie) deeltijd:
* Je hebt een goed gevoel voor cijfers
* Je beschikt over inlevingsvermogen en sociale vaardigheden
* Je werkt graag samen met collega's opdrachtgevers en deskundigen van andere disciplines

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/bedrijfseconomie/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B