Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Automotive

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
In de deeltijdopleiding Automotive word je opgeleid om (management)functies op hbo-niveau te kunnen vervullen in de automotive branche.


Omschrijving
Heb je een mbo-4-opleiding in de (auto)techniek afgerond en wil je je verder ontwikkelen? De deeltijdopleiding Automotive biedt je de mogelijkheid te werken en daarnaast een hbo-opleiding te volgen waarin je kennis en vaardigheden opdoet op het gebied van Automotive Management, Automotive Services, Automotive Development en Automotive Testing.

Als afgestudeerd ingenieur Automotive kun je wereldwijd aan de slag bij grote bedrijven en instellingen in technische en technisch/commerciële functies bij autofabrikanten, onderzoeksinstituten, dealer- of leasebedrijven, racingteams en toeleveranciers.
Denk aan technische functies als Beproevingstechnicus, Constructeur, Diagnostic Specialist, Hoofdconstructeur, Product engineer, Project engineer, R&D Test engineer, etc.
Of denk aan technisch/commerciële functies als Account- of Productmanager, Custom Relation Manager, Districtmanager After Sales, Garantiespecialist, Projectbegeleider, Sales Engineer, etc.

Wanneer je een hbo-opleiding van 4 jaar een te grote stap ineens vindt, kun je -afhankelijk van je doelstellingen- ook kiezen voor de Associate degree-opleiding Systeemspecialist Automotive (Ad).


After graduation
Als je de opleiding hebt afgerond kun je diverse functies op hbo-niveau bekleden bij productiebedrijven of in de retail. Wil je doorstuderen? Dan is de Master Automotive Systems een interessante mogelijkheid.

Application
Wil je je aanmelden? Vraag dan eerst een gesprek aan via www.han.nl/adviesgesprek-auto.

In dit gesprek bespreken we de match tussen jou, je werk en de studie. Ook kunnen we je dan adviseren over mogelijke vrijstellingen en/of voorbereidende cursussen. Vervolgens kun je een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink (www.studielink.nl) en ontvang je informatie van de HAN over de vervolgstappen en benodigde gegevens. Heb je alle stappen doorlopen en voldoe je aan de voorwaarden? Pas dan word je definitief bij de HAN ingeschreven. Wil je dit toch niet? Via Studielink kun je je inschrijving kosteloos intrekken tot de startdatum van jouw opleiding. Via www.han.nl/uwaanmelding kun je steeds controleren wat de status van jouw aanmelding is.

Characteristics
HAN Automotive loopt al jaren voorop met het opleiden van automotive ingenieurs. Je krijgt les in kleine klassen, waardoor er veel persoonlijke aandacht is en je bijvoorbeeld ook zelf situaties kunt aandragen uit jouw eigen werk.

Curriculum
De opleiding bestaat uit een propedeuse-, hoofd- en afstudeerfase en is opgebouwd uit modules. De propedeuse bereidt je voor op de modules uit de hoofdfase en de afstudeermodule. De modules zijn opgebouwd uit een deel onderwijs en een deel werkplekleren. Je kunt -binnen bepaalde grenzen- zelf kiezen welke modules je volgt en in welke volgorde.
Job perspective
Hybride, elektrische en waterstof-aangedreven voertuigen zijn in opkomst. Auto's worden slimmer, nemen meer taken van de bestuurder over en vormen een essentiële schakel in informatienetwerken. Voor de automotivebranche betekent dit een noodzaak tot vernieuwing. Na afronding van de bacheloropleiding Automotive ben je voorbereid op deze, en andere, ontwikkelingen.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/bachelor/automotive/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B