Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Accountmanager NIMA/SMA Sales A

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Ben je nog niet zo lang actief in een salesfunctie en wil je graag verder in dit prachtige vak? Dan is de opleiding Accountmanager NIMA/SMA Sales A zeker interessant!


Omschrijving
Ben je in het bezit van een mbo- of hbo-diploma en sta je aan het begin van jouw salescarrière? De opleiding Accountmanager NIMA/SMA Sales A biedt je als talentvolle starter een unieke combinatie van theorie en vaardigheden. Hiermee leg je een stevige basis om verder te groeien binnen accountmanagement. Na afronding ontvang je een diploma Accountmanager Sales A op hbo niveau. Daarnaast is deze opleiding een gedegen voorbereiding op het NIMA/SMA Sales A examen. De opleiding zorgt voor zowel een theoretische onderbouwing als voor de praktisch benodigde vaardigheden. Deze kennis en vaardigheden zijn toepasbaar in zowel commerciële als in niet-commerciële organisaties.


Curriculum
Werken in een salesfunctie is uitdagend! In de opleiding Accountmanager NIMA/SMA Sales A werk je aan het ontwikkelen van deze vaardigheden. Daarnaast doe je belangrijke theoretische kennis op over het salesvak.

Je volgt wekelijks, één avond per week (18.15 tot 21.30 uur) colleges en werkt individueel aan beroepsproducten en vaardigheden. De beroepsproducten pas je direct toe binnen jouw dagelijkse werkzaamheden. Hiermee integreer je een belangrijk deel van de studielast in jouw dagelijkse werk. En blijft het aantal uren dat je naast jouw werk aan de studie moet besteden beperkt.

Kennis:
*Verkoopanalyse en planning
*Verkooporganisatie, -methoden en systemen
*Werven en behouden van klanten
*Verkoopinformatie en marktonderzoek
*Account -en relatiemanagement
*Social media in het sales proces

Vaardigheden:
*Het leggen van telefonisch contact
*Presentatietechnieken
*Adviserend verkopen
*Offerte schrijven
*Onderhandeltechnieken
*Afsluittechnieken

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 4 maanden
Kosten €2195
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/opleiding/accountmanager-nima-sma-sales-a/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Diploma