Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Accountancy (AD)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Wil je een erkende graad in accountancy, maar geen vierjarige opleiding doen? Volg dan de tweejarige opleiding Accountancy deeltijd van HAN Deeltijdstudies.


Omschrijving
Als Assistent-Accountant ben je deskundig op het gebied van administratieve en fiscale werkzaamheden. Je bent je bewust van het vertrouwen dat je bij ondernemingen geniet en gaat correct om met vertrouwelijke gegevens. Vooral bij accountantskantoren is veel vraag naar Assistent-Accountants, die nét wat meer in hun mars hebben dan medewerkers met een mbo-diploma.


1st year
Het eerste jaar van jouw studie is de propedeuse. Je maakt kennis met de opleiding, de vakgebieden, de docenten en medestudenten. Maar ook met deeltijd studeren in combinatie met jouw huidige baan, en het inpassen hiervan in jouw sociale leven.

2nd year
Na de gemeenschappelijke propedeuse volgt in het tweede jaar de hoofdfase met specifieke vakken voor de opleiding Assistent-Accountant. Je doet kennis op het gebied van controle, administratieve dienstverlening, fiscaliteit en advisering op. Verschillende onderwijseenheden ondersteunen u daarbij.

After graduation
Na het behalen van jouw opleiding Assistent-Accountant, ontvang je een Associate degree-diploma. Je bent klaar voor de arbeidsmarkt, maar je kunt ook doorstuderen. Met jouw Associate degree-diploma kun je binnen 2 jaar de bacheloropleiding Accountancy afronden en jouw bachelordiploma halen.

Curriculum
De Associate degree Accountancy deeltijd duurt twee jaar. Het programma bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase elk bestaande uit twee semesters. Tijdens de studie leer je onder andere:
* Hoe je een bedrijf ondersteunt bij het verzorgen van de administratie
* Hoe je een klant helpt bij het voldoen aan de fiscale verplichtingen

Het eerste jaar:
In het eerste jaar maak je onder andere kennis met de vakken bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie en belastingrecht.

Het tweede jaar:
Na de gemeenschappelijke propedeuse volgt in het tweede jaar de hoofdfase met specifieke vakken voor de opleiding Accountancy en staan de thema's externe verslaggeving en fiscaliteit centraal.

Job perspective
Vooral bij accountantskantoren is veel vraag naar assistent-accountants, die nét wat meer in hun mars hebben dan medewerkers met alleen een mbo-diploma. Na jouw opleiding kun je aan de slag bij:
* een accountantskantoor;
* het bedrijfsleven;
* de overheid.

Student profile
De deeltijdopleiding Associate degree Accountancy is vooral gericht op studenten die drie of meer dagen per week werken bij een organisatie met een Wta-vergunning voor het uitvoeren van wettelijke controles dan wel een accountantskantoor zonder Wta-vergunning.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 24 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/associate-degree/accountancy/
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding Ad