Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Academische Pabo (ALPO)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
Je hebt je vwo-diploma op zak. Je wilt op universitair niveau studeren, maar ook met kinderen werken en voor de klas staan. In dat geval is de Academische Pabo (ALPO) iets voor jou.After graduation
Je kunt 'gewoon' als leraar aan de slag, mét de laatste wetenschappelijke inzichten. Dat biedt jou de kans om het onderwijs binnen een school te verbeteren. Bijvoorbeeld door nieuwe leerplannen of lesmethoden te ontwikkelen. Of door onderzoek naar leerachterstanden.

Misschien kies je voor het combineren van je functie als leraar met die van bijvoorbeeld manager, onderwijsadviseur of orthopedagoog.

Characteristics
Bij de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) volg je de helft van de vakken aan de Radboud Universiteit bij Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde en de andere helft bij HAN Pabo Nijmegen, maar 5 minuten fietsen van elkaar. Aan het einde van de rit heb je 2 diploma's binnen 4 jaar op zak.

Curriculum
1e jaar
In het propedeusejaar leg je de basis. Je loopt 1 dag per week stage en je verdiept je in de theorie van de ontwikkeling van het kind. Bovendien leer je over empirisch onderzoek en academisch schrijven.
2e jaar
Tijdens je stage leer je leerprocessen begeleiden en afstemmen op kinderen. Ook leer je meer over problemen in de ontwikkeling van kinderen. Bovendien voer je met medestudenten je eerste empirische onderzoek uit.

3e jaar
In dit jaar staat de zorg voor kinderen centraal. Je staat veel voor de klas en oefent daar je onderwijskundige vaardigheden.
4e jaar
Tijdens je afstudeerstage ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van je eigen klas. Je voert wetenschappelijk praktijkonderzoek uit en schrijft de bachelorscriptie.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 48 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/academischepabo
Benodigde taalkennis Nederlands
Afronding B