Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen

Hogeschool van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Bij de opleiding Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O), word je opgeleid in management, financiën en ondernemen, doe je actief aan sport en behaal je een trainer/coachlicentie.


De opleiding Sportkunde – leerroute SM&O biedt ook een internationale leerroute aan; Sport Studies – track International Sports, Management and Business (ISMB).

Sportmanagement en ondernemen leer je door denken en doen te combineren. Daarom loop je al vanaf het eerste jaar stage en organiseer je een sportief evenement. In de eerste twee jaar is sport een belangrijk middel in de opleiding om je communicatie- en managementvaardigheden te ontwikkelen.

In het derde studiejaar behaal je je trainer/coachlicentie in een sport naar keuze en maak je een ondernemingsplan. In het vierde jaar besteed je circa vijf maanden aan je afstudeeropdracht die je in dienst van een opdrachtgever uitvoert. Ook bestaat de mogelijkheid om tijdens je studie versneld te schakelen naar een master aan een universiteit.

Als je Sportkunde – leerroute SM&O hebt afgerond, ben je een allround gesprekspartner voor trainers, coaches en vrijwilligers, directieleden en bestuurders, sponsors, klanten en de media. Daardoor kun je in principe in veel verschillende functies binnen de sportwereld terecht.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO) wiskunde A of wiskunde B
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4 Sport en Bewegen, CIOS


Kosten
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

Daarnaast is er veel aandacht voor het zelf beoefenen van allerlei sporten. Ook krijg je les in Sportfilosofie, Sportpsychologie en Trainingsleer.

admission

Je wordt tot Sportkunde - leerroute SM&O toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Na inschrijving doe je mee aan de selectie, omdat de opleiding een beperkt aantal plaatsen heeft (numerus fixus). Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding.

curriculum

Sport, management en ondernemen leer je door denken en doen te combineren. Bij Sportkunde - leerroute SM&O loop je daarom al vanaf het eerste jaar stage. Je ontwikkelt je tot een ondernemende professional met een hart voor sport. Daarnaast krijg je de kans om onder begeleiding een eigen onderneming te starten.

job perspective

Afgestudeerden zijn veelzijdige en professionele doeners, die een brug slaan tussen waardevolle tradities in de sportwereld en nieuwe kansen. Als je de opleiding hebt afgerond, ben je een allround gesprekspartner voor trainers, coaches en vrijwilligers, directieleden en bestuurders, sponsors, klanten en de media. Daardoor kun je in principe in veel verschillende functies binnen de sportwereld terecht.

study association

Aorta, studievereniging voor studenten van het domein Bewegen, Sport en Voeding van de Hogeschool van Amsterdam

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240