Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Pabo HvA

Hogeschool van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Op de Pabo HvA word je opgeleid in Amsterdam. Je maakt kennis met de diversiteit in de stad en leert over verschillen tussen leerlingen op het gebied van taal, cultuur, religie en achtergrond.


De voltijdopleiding Pabo HvA is zowel kennis- als praktijkgericht. Het eerste studiejaar bestaat uit vier periodes van elk tien weken. In elke periode staat een specifiek, vakoverstijgend thema centraal.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4


Kosten
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

admission

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een vwo diploma. Zit je op de havo of het mbo niveau 4? Dan moet je de landelijke toelatingstoets doen. Hiermee toon je aan voldoende kennis van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek te hebben.

curriculum

Je leert meer dan lesgeven alleen. Je leert hoe je kinderen kunt laten groeien, letterlijk en figuurlijk, wie ze ook zijn en wat hun achtergrond ook is. Tijdens je studie werk je ieder semester aan een ander thema. Alle vakken die je volgt zijn ook gekoppeld aan dat thema. Alles wat je leert kun je direct toepassen in de praktijk, want vanaf het eerste jaar sta je al bij een van onze opleidingsscholen voor de klas. Uiteraard word je daar intensief bij begeleid door een mentor en een docent van de Pabo HvA.

job perspective

Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond, ben je bevoegd om les te geven op een basisschool. Door het volgen van nascholingsprogramma's of een masteropleiding kun je je kennis verder verdiepen of verbreden en doorgroeien naar andere functies in het onderwijs.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240