Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Onderwijsondersteuner Techniek

Hogeschool van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Dit tweejarige deeltijdprogramma is gericht op vakinhoudelijke kennis en op vaardigheden die je voorbereiden op het beroep van onderwijsondersteuner.


Het programma sluit aan op delen van het curriculum van de bacheloropleiding
Leraar Techniek tweedegraads. Het eerste jaar verdiep je je in vakinhoudelijke kennis tijdens modules als Leeromgeving van de Toekomst en Mobiliteit en Transport. Je loopt stage (werkplekleren) op een school en bij een bedrijf. Als je al werkzaam bent op een school leer je de behandelde theorie direct toepassen in de dagelijkse praktijk op je eigen school.

In het tweede jaar volg je vakinhoudelijke modulen zoals Communicatie en Robotica en beroepsgerichte modulen zoals beroepsopdrachten. Ook nu loop je weer stage, zowel op een school als bij een bedrijf.

In het Associate degree-programma krijg je twee keer een bekwaamheidsproef (assessment). Bij de eerste bekwaamheidsproef bekijken we of je door kunt gaan naar de hoofdfase van de opleiding. Het tweede assessment is een eindassessment aan het einde van de opleiding.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO) met wiskunde A of B
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4

admission

Diploma havo, vwo of mbo-4. Aanvullende eisen staan in onderstaand schema. Kijk voor de laatste informatie over de toelatingseisen en de mogelijkheden als je niet aan de toelatingseisen voldoet op hva.nl/oot-dt.

curriculum

Het programma sluit aan op delen van het curriculum van de bacheloropleiding Leraar Techniek tweedegraads. Het eerste jaar verdiep je je in vakinhoudelijke kennis tijdens modules als Leeromgeving van de Toekomst en Mobiliteit en Transport. Je loopt stage (werkplekleren) op een school en bij een bedrijf. Als je al werkzaam bent op een school leer je de behandelde theorie direct toepassen in de dagelijkse praktijk op je eigen school.

job perspective

Je kunt aan de slag als praktijkbegeleider en onderwijsondersteuner. Je begeleidt leerlingen die beroeps)vaardigheden en (beroeps)houding in de praktijk opdoen.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240