Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Master Pedagogiek

Hogeschool van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Je start de opleiding met de module Adviseren en Begeleiden. Het uitgangspunt van deze module is de professional als motor en inspiratiebron voor collega´s binnen en buiten de eigen organisatie.


Daarnaast doe je in het eerste jaar ervaring op met de onderzoekmatige benadering van je vakgebied. Je legt in de modules Onderzoeksmethoden een
basis voor het zelfstandig kunnen uitvoeren van onderzoek. Verder kies je je specialisatie. In jaar twee start je met de module Verandermanagement. Je leert een organisatie analyseren en krijgt kennis en tools aangereikt rondom leiderschap en veranderkundig denken. Je rondt de opleiding af met een afstudeeronderzoek en een portfoliogesprek. Erg prettig: Alle (onderzoeks)opdrachten kun je uitvoeren binnen je eigen organisatie. Zo dragen
deze opdrachten werkelijk bij aan verbetering van de praktijk. En kun jij je professionaliteit op je eigen werkplek ontwikkelen.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Selectie

admission

* Je hebt een Bachelor of Education, een Bachelor of Social Work of een afgeronde bachelor/masteropleiding, in combinatie met een pedagogisch/didactische aantekening verkregen aan een hogeschool of universiteit.
* Je hebt een werk- of stageplek in een pedagogische organisatie waar je minimaal vier uur per week activiteiten op het terrein van het hoger pedagogisch kader kunt uitvoeren.
* Je doorloopt de intakeprocedure.
* Je hebt een Bewijs van Toelating van de examencommissie masteropleiding

curriculum

Het uitgangspunt van deze module is de professional als motor en inspiratiebron voor collega´s binnen en buiten de eigen organisatie. Daarnaast doe je in het eerste jaar ervaring op met de onderzoekmatige benadering van je vakgebied. Je legt in de modules Onderzoeksmethoden een basis voor het zelfstandig kunnen uitvoeren van onderzoek. Verder kies je je specialisatie. In jaar twee start je met de module Verandermanagement. Je leert een organisatie analyseren en krijgt kennis en tools aangereikt rondom leiderschap en veranderkundig denken. Je rondt de opleiding af met een afstudeeronderzoek en een portfoliogesprek. Erg prettig: Alle (onderzoeks)opdrachten kun je uitvoeren binnen je eigen organisatie. Zo dragen deze opdrachten werkelijk bij aan verbetering van de praktijk. En kun jij je professionaliteit op je eigen werkplek ontwikkelen.

job perspective

Een belangrijke vraag, waarop meerdere antwoorden mogelijk zijn. Er zijn verscheidene functies denkbaar, afhankelijk van je interessegebied. Denk bijvoorbeeld aan een rol als teamleider, coördinator, projectleider, beleidsmedewerker, (intern) adviseur of bijvoorbeeld als begeleider binnen de pedagogische- en educatieve sector.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Type Academic Master (WO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240