Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Human Resource Management

Hogeschool van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Binnen de opleiding Human Resource Management richt je je op mensen, werk en organisaties. Je leert alles over werving en selectie, loopbaanbeleid en het beoordelen van medewerkers.


Het eerste jaar is oriënterend. Je leert eerst hoe organisaties werken, welke processen er lopen en hoe belangrijk mensen hierbinnen zijn. Je krijgt projecten over de fases van HRM: instroom (werving en selectie, arbeidsmarktcommunicatie), doorstroom (competentiemanagement, beoordelen en belonen) en uitstroom (reorganisatietraject). Je hebt trainingen op het gebied van communicatie en teamvaardigheden en je bent ook veel bezig met ontwikkelingen in de samenleving en HR-trends. Belangrijke vakken: Recht, Basisinformatica, Schriftelijke vaardigheden, Kengetallen, trainingen, studieloopbaanbegeleiding.

Je wordt opgeleid voor een breed werkveld. In de praktijk kom je HRM'ers tegen in grotere organisaties, bijvoorbeeld multinationals, overheid, banken, detailhandel, uitzendbureaus, zorginstellingen en outplacementbureaus. Daarnaast zijn veel HRM'ers werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur, loopbaancoach, recruiter of trainer.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO)
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
MBO niveau 4


Kosten
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

Het eerste jaar van de opleiding oriënteer je je binnen het vakgebied. Je volgt de ontwikkelingen in de samenleving en trends in het HR-vakgebied. Aan de hand van projecten komen de verschillende HRM-fases aan bod: instroom (werving en selectie, arbeidsmarktcommunicatie), doorstroom (competentiemanagement, ziekteverzuim) en uitstroom (reorganisatie).

admission

Diploma mbo niveau 4, havo of vwo.

curriculum

Door praktijkgericht onderwijs leer je alles over werving en selectie, loopbaanbeleid, functievervulling, uitstroom van medewerkers en data-analyse. Je toetst je opgedane kennis voortdurend in gesimuleerde en reële situaties. Binnen elk studiejaar kom je in contact met HRM’ers uit het bedrijfsleven met verschillende expertises, die betrokken zijn bij het onderwijs: als gastdocent, opdrachtgever, consultant, stagebedrijf, etc.

job perspective

Aan het begin van je carrière, ben je waarschijnlijk vooral bezig met het uitvoeren van beleid. Later kun je als adviseur zelf het beleid meebepalen.
Het is een breed werkveld waarvoor je wordt opgeleid. In de praktijk kom je HRM'ers dan ook op veel plaatsen tegen. Bijvoorbeeld bij multinationals, ministeries, arbeidsbureaus, banken, gemeente-instellingen, uitzendbureaus, ziekenhuizen en outplacementbureaus.

tuition fee

Naast het collegegeld moet je rekening houden met studiekosten voor boeken, readers en vakbenodigdheden. De kosten zijn ongeveer 400 euro per studiejaar.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240