Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Finance & Control

Hogeschool van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De opleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie) leidt je op tot allround financieel-economisch professional.


De opleiding Bedrijfseconomie gaat per studiejaar 2018-2019 verder onder de naam Finance & Control. Vanwege een landelijke herordening van economische bacheloropleidingen verandert een groot aantal opleidingen van naam. Dat geldt ook voor Bedrijfseconomie. De naam van de opleiding wijzigt, maar de inhoud niet! Het diploma dat je ontvangt voor de opleiding Finance & Control, is gelijkwaardig aan het diploma van Bedrijfseconomie.

Als je voor het 3-jarig traject kiest, ben je gemotiveerd, bereid hard te werken en analytisch. In een kortere tijd wordt meer informatie behandeld waardoor je al na drie jaar een volwaardig hbo-diploma hebt.

Ben je nieuwsgierig naar de financiële situatie van bedrijven? Wil je meer leren over wiskunde, recht en economie om straks effectief aan de slag te gaan als bedrijfseconoom? Finance & Control is dan een passende opleiding voor jou.

De opleiding is kleinschalig en kent veel individuele begeleiding. Aandacht voor praktijkervaring, ondernemerschap en internationalisering is er volop tijdens de opleiding. Daarnaast is er veel aandacht voor loopbaanoriëntatie zodat je weet wat je straks op de arbeidsmarkt kunt verwachten.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij (HAVO) (economie of m&o) + (wiskunde A of wiskunde B)
Economie en Maatschappij (HAVO)
Natuur en Gezondheid (HAVO) economie of m&o
Natuur en Techniek (HAVO)
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek


Kosten
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

1st year

Het eerste jaar maak je kennis met vakken als Bedrijfseconomie, Organisatie en Recht, Financieel Management, en Accounting en Administratieve Organisatie. Tijdens de studie leer je middels projecten meer over de praktijk van het vak. Je leert samenwerken en onderzoeken.
Ook is er aandacht voor professionele vaardigheden en ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan ICT-vaardigheden. Je maakt kennis met informatiesystemen en kunt het wereldwijd erkende Microsoft Office Certificaat (MOS) halen.

admission

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een vwo-diploma, of een havo-diploma met een gemiddeld eindcijfer van 8,0 of hoger. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

characteristics

* Praktijkgerichte financiële opleiding, inclusief stage
* Intensievere theoretische opleiding
* Inzet van praktijkonderzoeksmethoden
* Mogelijkheid om door te stromen naar universiteit
* Kleine klassen
* Persoonlijke aandacht en begeleiding
* Binnen drie jaar een volwaardig hbo-diploma

curriculum

Bereid je voor op hoorcolleges, werkcolleges en zelfstudie. Ook werk je met klasgenoten aan bedrijfseconomische opdrachten en projecten uit de beroepspraktijk. Tijdens de opleiding maak je kennis met financiële bedrijfsadministratie en belangrijke ondernemingsprocessen. Via een minor of stage geef je persoonlijke invulling aan de opleiding. Je rondt je studie af met een afstudeeropdracht. Meer weten?

job perspective

Na je studie kun je aan de slag bij grote of kleine organisaties, accountantskantoren, banken, administratiekantoren, (semi)overheidsinstellingen of beleggingsinstellingen.

De arbeidsmarkt voor bedrijfseconomen is breed; zowel private als publieke sectoren behoren tot je mogelijkheden. Bedrijfsleven, overheid, onderwijs, zorg, maatschappelijke organisaties, overal waar geld omgaat, zijn Finance & Control specialisten nodig.

study abroad

In het tweede jaar doe je voor het eerst praktijkervaring op via een (internationale) bedrijfsstage van drie maanden.

In het derde en laatste jaar ga je nog eens op stage. Dit keer voor een half jaar en in combinatie met een afstudeeropdracht. Deze opdracht voer je uit bij een bedrijf in Nederland of over de grens via een van de 100 wereldwijde partnerinstituten van de Hogeschool van Amsterdam.

tuition fee

Het collegegeld dient vóór 1 september betaald te zijn. Er kan ook in termijnen betaald worden.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240