Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Engineering

Hogeschool van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De opleiding Engineering bestaat uit de leerroutes Elektrotechniek, Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde.


In het eerste blok ontdek je wat de wereld van engineering je te bieden heeft. In de loop van het eerste jaar verdiep je je verder in de gekozen leerroute. Je werkt steeds met de nieuwste materialen, technieken en processen. In het derde jaar pas je de opgedane kennis toe in bedrijfsopdrachten. Je kiest dan ook een afstudeerrichting, loopt stage en volgt een minor. In het vierde jaar werk je met andere studenten en bedrijven in een afstudeeratelier en studeer je af bij een bedrijf.

1st year

In het tweede semester kies je een hoofd- en bijvak en doe je een groepsopdracht. Aan het eind van het jaar kies je definitief voor een afstudeerrichting. Je ontwikkelt je dan meer als specialist of als breed ontwikkelde ingenieur.

admission

Diploma havo, vwo, mbo-4 of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

curriculum

Ook krijg je wis- en natuurkunde, en is er een specifiek programma voor jouw leerroute. Tijdens het tweede semester verdiep jij je verder in het specifieke programma. Aan het eind van het jaar kies je definitief voor je afstudeerrichting, om je in het tweede jaar verder te ontwikkelen. Je stage en een minor staan centraal in het derde jaar. Met het vierde jaar sluit jij je studie af met een aantal specialistische modules en een afstudeeropdracht.

job perspective

Als ingenieur kun je werken als ontwerper, onderzoeker, adviseur, projectleider, business developer of technisch specialist. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een ontwerp- of ingenieursbureau en bedrijven op het gebied van de fabricage van industriële- en consumentenproducten, energie, industriële automatisering en machinebouw.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 48 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 240