Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Afasiediagnostiek en behandeling; een basis

Hogeschool Utrecht

  • Beschrijving
  • Overzicht

In deze basiscursus over afasie worden de belangrijkste actuele feiten over afasiediagnostiek en afasietherapie behandeld.


Toelatingseisen

Voor deze cursus gelden geen toelatingseisen. De cursus is bedoeld voor logopedisten (in de vrije vestiging) die niet regelmatig met afatici werken en behoefte hebben aan nascholing op het gebied van afasie.


Opleidingsinhoud

De cursus geeft een overzicht van de diverse vormen en symptomen van afasie.

Er wordt ingegaan op mogelijke cognitieve stoornissen die vaak voorkomen bij hersenletsel en die van invloed zijn op de behandeling van de afasie, zoals neglect, stoornissen in de uitvoerende functies en in het geheugen.

Tevens worden de mogelijkheden voor diagnostiek en therapie bij afasie en de bronnen en richtlijnen die hierbij gebruikt kunnen worden, besproken. Aan de hand van (o.a. door de cursist ingebrachte) casuïstiek wordt geoefend met het stellen van diagnoses en het opstellen van behandelplannen voor zowel stoornisgerichte als functionele therapie volgens het ICF-model.
Samenvattend geeft deze korte cursus een overzicht van de huidige stand van zaken rondom de diagnostiek en behandeling van afasie.

Meer verdieping wordt geboden in de cursus Evidence-based diagnostiek en behandeling van afasie waarbij uitgebreid de toepassing van opgedane kennis in de eigen werksetting aan bod komt.

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 20 dagen
Kosten €495
Titulatuur Geen titel
Website www.werkenstudie.hu.nl/totaalaanbod/Afasie-diagnostiek-en-behandeling
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 25
Afronding Geen