Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Accountant-Administratie Consulent (Post-hbo)

Hogeschool Utrecht - Centre for Business & Management

 • Beschrijving
 • Overzicht

In deze post-hbo-opleiding wordt u opgeleid voor het theoretische deel van de registratie Accountant-Administratieconsulent (AA).

Deze bedrijfsopleiding is een essentiële aanvulling op het programma van de bacheloropleiding AC. De opleiding wordt verzorgd door ervaren en zeer deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Al snel ontwikkelt u de nodige praktisch toepasbare kennis doordat u tijdens de bijeenkomsten werkt met theorie en opdrachten waarin de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk

De post-hbo opleiding Accountant-Administratieconsulent (AA) bestaat uit vier modules.

 • Audit & Assurance III A,
 • Audit & Assurance III B,
 • Externe Verslaggeving (EV III),
 • Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV III)

Bijeenkomsten

U volgt iedere week op vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur college. Alle bijeenkomsten vinden plaats op leslocatie Cursus- en vergadercentrum Domstad (Koningsbergerstraat 9). Deze locatie is met de auto, de tram, de fiets en lopend goed te bereiken. Er is in de directe omgeving volop parkeergelegenheid. Op de parkeerplaats bij Cursus- en vergadercentrum Domstad kunt u gratis parkeren, maar er is beperkt plek. Meer informatie over parkeergelegenheid en bereikbaarheid kunt u vinden op de website van Cursus- en vergadercentrum Domstad.

Groepsgrootte

De opleiding gaat van start bij voldoende deelnemers en heeft een maximum groepsgrootte van 20 personen.

Diploma

Wanneer u de bachelor of Economics (Accountancy) en de post-hbo-opleiding AA met goed gevolg heeft afgerond, dan ontvangt u hiervoor een getuigschift en heeft u het theoretische deel van de opleiding AA Accountant voltooid. Daarnaast volgt u dan nog een praktijk gedeelte wordt vervolgens ingeschreven in het accountantsregister van de NOvAA. De opleiding leidt tot toekenning van de door de wet beschermde titel AA.

Investering in uzelf

€ 4.400,-.

Geef uw carrière een extra impuls met de opleiding Bedrijfskunde post-HBO aan de Hogeschool Utrecht. U kunt zich hier inschrijven.

Interesse of vragen? Stel uw vraag . U kunt ons ook direct bereiken op 088-4816954 of via cbm@hu.nl.

Om toegelaten te worden tot de post-hbo-opleiding Accountant-Administratieconsulent dient u in het bezit te zijn van:

 • Een afgeronde Bachelor of Economics, afstudeerrichting Accountancy
 • Een met goed gevolg afgeronde OAT (landelijke overall toets)
 • Een door de NOvAA goedgekeurde praktijkopleidingsplaats

Wanneer u de bachelor of Economics (Accountancy) en de post-hbo-opleiding AA met goed gevolg heeft afgerond, dan ontvangt u hiervoor een getuigschift en heeft u het theoretische deel van de opleiding AA Accountant voltooid. Wanneer u ook het praktijk deel met goed gevolg heeft voltooid wordt U vervolgens ingeschreven in het accountantsregister van de NOvAA. De opleiding leidt tot toekenning van de door de wet beschermde titel AA.


De inhoud van het programma "oude Stijl" is onderverdeeld in vier aparte modules die in een periode van een half jaar worden aangeboden:

Het programma "nieuwe stijl" Word aangeboden in vier aparte modules, die in twee perioden van een half jaar worden aangeboden.

 • Audit & Assurance III A,
 • Audit & Assurance III B,
 • Externe Verslaggeving (EV III),
 • Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV III)

Niveau Post-HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 12 maanden
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten (indicatie) Tussen de €2700 en €4550
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Utrecht
Afronding Bewijs van deelname