Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Accountancy AA (post-bachelor)

Hogeschool Rotterdam

 • Beschrijving
 • Overzicht

AA-accountants werken voor het MKB. Dat betreft 95% van alle Nederlandse bedrijven! Zij helpen ondernemers bij het opstellen en controleren van jaarrekeningen. Daarnaast worden zij – omdat ze onafhankelijk zijn - vaak geraadpleegd als een ondernemer voor belangrijke beslissingen staat. Niet alleen op financieel gebied maar ook met betrekking tot bedrijfseconomische, fiscale en juridische zaken. Deze post-bacheloropleiding Accountancy is een aanvulling op het theoretische deel van de hbo-AC-opleiding en is noodzakelijk om als certificerend accountant in het AA-register te kunnen worden ingeschreven. Deze inschrijving in het register kan pas plaatsvinden na het volgen van de driejarige praktijkopleiding.De opleiding is bedoeld voor werknemers op een accountantskantoor, die als certificerend

accountant klanten uit het midden- en kleinbedrijf willen bedienen.
Ben je (bijna) afgestudeerd op de ACA-variant? Volg dan onze OAT-colleges.
Na het afronden van deze opleiding kunt u doorstromen naar de Master Accountancy & Auditing.Je bent in het bezit van een heao-getuigschrift Accountancy 'nieuwe stijl'. Dit houdt in dat je tijdens de AC-opleiding een zogenaamd OAT (landelijk tentamen) hebt afgelegd.


De opleiding bestaat uit 4 modules:

 • Bestuurlijke informatieverzorging (2 submodules: interne beheersing & ICT; relevantie van informatie)
 • Externe verslaglegging
 • Leer van de accountantscontrole A (LAC A)
 • Leer van de accountantscontrole B (LAC B)
  Leer van de accountantscontrole wordt ook wel Controleleer genoemd.
  De modules staan uitgebreid beschreven in de gratis op te vragen brochure van Accountancy AA.
  De duur van de opleiding is een jaar. De lessen zijn verdeeld over 4 blokken van 7 à 8 weken. Wanneer je in september start, begin je met de modules Bestuurlijke informatievoorziening en Externe verslaglegging. Start je in januari/februari dan begin je met Controleleer.
  Het is ook mogelijk om per module in te schrijven. De moduleprijs bedraagt € 1015,- (inclusief eenmalige deelname aan het landelijk tentamen). 


 • Niveau HBO
  Incompany Ja
  Open inschrijving Ja
  Type Post-hbo / Post-bachelor
  Kosten (indicatie) Tussen de €2700 en €4550
  Titulatuur Geen titel
  Benodigde taalkennis Nederlands
  Provincie Zuid-Holland
  Afronding Diploma